joi, februarie 9, 2023
ACTUALITATEAlexandru Rafila, Ministrul Sănătății, recunoaște: Acum ce observăm? Că această vaccinare nu...

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, recunoaște: Acum ce observăm? Că această vaccinare nu oprește transmiterea/ Cred că în martie revenim la normal, nu va mai fi nevoie de starea de alertă

Ministrul Sănătății, doctor Alexandru Rafila, a recunoscut că vaccinarea împotriva Covid-19 nu oprește transmiterea bolii, adică principalul scop al unui proces de vaccinare în sine.

Ministrul a spus că nu dorește sub nicio formă forțarea oamenilor pentru a se vaccina.

„Decizia informată este cea mai importantă, pentru că decizia bazată pe presiune sau pe crearea unui context în care oamenii sunt nevoiți cumva să se vaccineze nu este cea corectă. Vaccinarea este un act voluntar. De ce ne vaccinăm? Ca să oprim transmiterea unei boli. Ăsta e scopul vaccinării. Acum ce observăm? Că această vaccinare nu oprește transmiterea. Sigur, evoluție mai scurtă, cazuri mai ușoară, nu avem la fel de multe decese. Dar din punct de vedere al impactului psihologic și al interesului oamenilor, acest interes a scăzut pe măsură ce virusul s-a modificat și pe măsură ce datele inițiale legate de vaccin, care arătau că la 90% dintre persoanele vaccinate, prima variantă a virusului nu se transmite, am ajuns la 50%, ulterior la 30% și acum vedem că vaccinarea influențează extrem de puțin transmiterea bolii. Dar insist că vaccinarea este utilă mai ales la persoanele vulnerabile, care pot face forme grave”, a declarat Rafila, la TVR1.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Tot la televiziunea publică, Rafila a spus că la finalul lunii martie, probabil, se va reveni la normal și se va renunța la starea de alertă.

„Eu cred că vom reveni la normal până la sfârșitul lunii martie. Normal înseamnă că probabil nu va mai fi nevoie de starea de alertă. Eu cred că prelungirea stării de alertă va fi limitată de această dată și nu va mai trebui să luăm acele măsuri care să ne afecteze viața economică și socială și trebuie să ne pregătim pentru acest lucru. Eu am avut foarte multe întâlniri cu reprezentanții diverselor industrii: turism, Horeca, marii retaileri, mari investitori din România.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Toți își doresc predictibilitate, o discuție sinceră care să facă posibilă repornirea economiei și cred că spre sfârșitul lunii martie putem avea discuții foarte serioase, încât oamenii să știe ce au de făcut în lunile următoare”, a mai spus ministrul Sănătății, marți, la TVR 1.

Ministrul Sănătății este ultima persoană cu funcție înaltă din rândul celor care vorbesc, explicit sau nu, despre finalul pandemiei de covid.

Recent, șeful campaniei de vaccinare, Dr. Valeriu Gheorghiță, spunea că se va renunța la majoritatea restricțiilor și fiecare va fi pe cont propriu.

Anterior, același lucru a fost exprimat de către magnatul Bill Gates, cunoscut investitor în industria vaccinurilor și unul dintre principalii susținători ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

La finalul anului trecut, în noiembrie, Gates afirma că până la mijlocul lui 2022 Covid-19 va cauza mai puține decese decât gripa obișnuită.

Recent, șeful Pfizer, Albert Bourla, a spus și el că finalul pandemiei este aproape. Opinia sa a fost împărtășită de dr. Beatrice Mahler de la Institutul „Marius Nasta”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Păi dacă a zis Bill Gates şi Albert Bourla că se gată pandemia, aşa o fi, că ei poruncesc. Atunci şi ai noştri trebuie să zică la fel, că doar nu i-or contrazice pe şefi.

  2. acest dusman al umanitatii fiu de securist bolsevic tortionar al poporului roman in anii 50, daca ar fi filmat cu camere in infrarosu i s-ar vedea si coarnele si coada. El in tot ce zice doar executa ordinele de la scaraotki.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate