miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATEJudecătoarea Adriana Stoicescu scrie în Ziarul Lumina al Patriarhiei Române: Mie mi-e...

Judecătoarea Adriana Stoicescu scrie în Ziarul Lumina al Patriarhiei Române: Mie mi-e milă de cei care cred că având bunuri materiale au totul. Sunt mult mai săraci decât cel mai umil muncitor care nu are altă bogăție decât credința în Dumnezeu și munca

Judecătoarea Adriana Stoicescu, una dintre cele mai cunoscute și mai apreciate voci creștine din societatea civilă, scrie, începând cu luna iulie, în Ziarul Lumina al Patriarhiei Române.

Înainte de primul său editorial, magistratul a acordat un interviu acestei publicații, în care a vorbit despre valorile după care se ghidează în viață și în meserie.

Ea a spus că este foarte important ca un profesionist să dea dovadă și de caracter.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Sigur, poți fi un avocat sau judecător excepțional, un medic fantastic de bine pregătit, dar totul dispare dacă îi tratezi pe cei din fața ta cu suficiență și dispreț. Nu mă încălzește cu nimic faptul că ai două doctorate dacă nu știi să saluți. Dar dacă vrem să ducem discuția pe tărâmul vieții private, nu mă interesează absolut deloc ce faci tu la tine acasă cât timp te comporți cum se cuvine în societate”, a explicat Adriana Stoicescu în Ziarul Lumina.

Magistratul a spus că perioada cea mai importantă pentru viața omului sunt „cei șapte ani de-acasă”. Adriana Stoicescu este convinsă că suficiența de sine „vine din marele gol al unei inimi lipsite de credință”.

„Dacă pruncii ar fi aduși în biserică de la vârste fragede, cred că anumite „deprinderi” ar apărea firesc.Totul ține de cei șapte ani de acasă. Acolo înveți ce se cade și ce nu, până unde este în regulă să te întinzi cu pretențiile de ­a-ți fi respectate drepturile și că libertatea ta se oprește acolo unde începe libertatea celuilalt. Suficiența de sine vine din marele gol al unei inimi lipsite de credință. Căci numai acolo se poate strecura convingerea că ești deasupra tuturor, că ți se cuvine totul, că meriți totul. Mie mi-e milă de cei care cred că având bunuri materiale au totul. Sunt mult mai săraci decât cel mai umil muncitor care nu are altă bogăție decât credința în Dumnezeu și munca”, a menționat ea.

Judecătoarea a deplâns și tentația unora de a se îndepărta de Dumnezeu pentru „a fi în trend”.

„Pentru oameni nu mai contează cunoașterea, ci posesia de bunuri materiale. A trăi frumos astăzi înseamnă orice, mai puțin a trăi în și cu Dumnezeu. A trăi frumos se reduce la a exhiba bunăstare materială, fără nici o referire la ce avem în interiorul nostru pentru că, din păcate, de cele mai multe ori, interiorul e gol. Totul e de suprafață și totul trebuie să îndepărteze de Dumnezeu, pentru a fi în „trend”.”, a mai spus magistratul.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate