luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEPremieră: Joe Biden spune că este gata să discute cu Vladimir Putin...

Premieră: Joe Biden spune că este gata să discute cu Vladimir Putin despre încheierea războiului din Ucraina

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că este „pregătit să discute” cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre războiul din Ucraina, dacă liderul rus arată interes în a încheia conflictul început acum nouă luni, scrie Financial Times.

„Sunt pregătit să discut cu domnul Putin dacă, într-adevăr, există un interes al său în a decide că caută o modalitate de a pune capăt războiului”, a declarat Biden, adăugând că o va face doar după ce se va consulta cu aliații din NATO.

Remarcile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Washington, cu ocazia întâlnirii dintre Biden și președintele Franței, Emmanuel Macron. Afirmațiile președintelui american marchează un nou maxim în ceea ce privește disponibilitatea lui Biden de a discuta cu Putin.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Povestiri rusești de Crăciun – Antologie și vei contribui la susținerea libertății ideilor și a editurii Contra Mundum

Totuși, Biden a admis că nu are „planuri imediate” să-l contacteze pe Putin, deoarece nu a văzut indicii conform cărora acesta ar vrea să încheie războiul.

„N-a făcut asta, încă. Dacă va fi cazul, după ce mă voi consulta cu prietenii mei francezi și din NATO, o să fiu fericit să stau de vorbă cu Putin să văd la ce se gândește”, a precizat Joe Biden.

Comentariile vin pe fondul unei vizite de stat, de trei zile, a președintelui francez la Washington. FT notează că, deși cele două țări sunt aliați istorici, tensiunile dintre SUA și Europa au crescut din cauza războiului din Ucraina.

Motivul este acela că războiul a afectat într-o măsură mai mare, Europa, decât Statele Unite, deoarece Rusia a redus semnificativ exporturile de gaz necesar companiilor și gospodăriilor europene.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE