joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEMAE respinge afirmația lui Vladimir Putin potrivit căreia România ar avea pretenții...

MAE respinge afirmația lui Vladimir Putin potrivit căreia România ar avea pretenții teritoriale asupra Ucrainei

Ministerul Afacerilor Externe al României a respins sâmbătă afirmaţiile lui Vladimir Putin potrivit căruia România ar avea pretenții teritoriale asupra Ucrainei (aluzie la Nordul Bucivinei și Sudul Basarabiei). Afirmația acestuia a venit în contextul sărbătoririi Zilei Unității Naționale, menționează AGERPRES.

„Ministerul Afacerilor Externe al României respinge aserţiunile exprimate de preşedintele Federaţiei Ruse în discursul susţinut cu ocazia Zilei Unităţii Naţionale, care induc în mod fals ideea că România ar avea pretenţii teritoriale faţă de Ucraina”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

„În acest context, România reafirmă susţinerea sa fermă pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei, în frontierele sale recunoscute internaţional”, afirmă MAE.

Cu toate acestea, Ministerul Afacerilor Externe a „uitat” să reitereze cu această ocazie, obligația statului ucrainean de a respecta drepturile minorității românești care este foarte numeroasă.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

5 COMENTARII

 1. @hazazup: …si este locuita de niste castrati care sunt incapabili de vreo reactie de om sanatos… niste sclavi carora le place sclavia…

 2. In atenția Ministrului Român al Afacerilor Externe și a tuturor angajaţilor săi părtași la trădare,

  Subsemnatul ******, cetățean român urmaș al românilor din teritoriile românești ocupate prin pactul Ribbentrop-Molotov, resping aserțiunile exprimate de actualul Minister al Afacerilor Externe al României prin care se afirmă susţinerea pentru “independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială” ale statului artificial Ucraina, stat ce conține între granițele sale actuale teritorii românești.

  Susținerea integrității teritoriale a Ucrainei implică abandonarea pamântului românesc din Nordul Bucovinei, Ținutul Herța și Hotin, Bugeac și Insula Șerpilor, teritorii pentru care moșii și strămoșii noștri și-au dat sângele și viața, și-n același timp susținerea pactului semnat de către doi dictatori: Stalin si Hitler.
  Acest lucru înseamnă trădare a intereselor naționale ale României, o continuare a trădării fostului presedinte Emil Constantinescu si a lui Adrian Severin, Petre Roman și alte “autorități” sau personaje din umbra ca Silviu Brucan din 1997, fapte cu implicații penale și morale pentru care toți cei responsabili vor plăti câteva generații la rând, în viața aceasta sau cealaltă, fiind blestemați din neam în neam.

  Românii nu uită și nu iartă trădarea, iar voi nu reprezentați pe nimeni, nefiind decât sclavii străinilor și ale intereselor lor în România.

  „Dacă mor – este pentru Bucovina și Basarabia. De ar fi să reîncep, aș face la fel!” (l-ați uitat până și pe cel care a rostit aceste cuvinte….)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate