ACTUALITATEAdevărul despre moartea lui Mihai Făgădaru. Plus: Lipsa de scrupule, inclusiv prin...

Adevărul despre moartea lui Mihai Făgădaru. Plus: Lipsa de scrupule, inclusiv prin folosirea copiilor celui decedat, pentru promovarea unei agende

Moartea lui Mihai Făgădaru (43 de ani) a fost subiectul zilei în mass-media din România. Pe seama fostului soț al Ioanei Picoș s-au făcut o seamă de speculații.

Una dintre persoanele care l-a cunoscut foarte bine, publicistul Cătălin Sturza, a făcut lumină în ceea ce privește circumstanțele morții acestuia.

„Pentru a fi știut adevărul despre circumstanțele morții sale, trebuie cunoscute următoarele lucruri.
Mihai Făgădaru era asistent medical și s-a îmbolnăvit de Covid-19 în timp ce îngrijea de un pacient care a și murit de Covid – Marius Dumitru Neagu. Înainte, Mihai îngrijise de mama lui Marius, care a murit și ea din cauza bolii. Se pare că femeia a murit chiar în brațele asistentului medical, conform relatării acestuia.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În al doilea rând, Mihai Făgădaru suferea de mai multe comorbidități. Avea diabet și astm, sinuzită cronică, suferea de ficat și era supraponderal (spre obezitate). Știu că acestea sunt detalii medicale care țin de intimitatea fiecăruia, așa cum ar trebui să țină de intimitate și decizia de a te «imuniza» sau nu. Le enunț aici doar pentru a arăta că boala l-a prins într-o stare cum nu se poate mai proastă. Și, cu toate acestea, nu s-a sfiit să îngrijească de pacienții săi.

În sfârșit, trebuie spus că nu o tabără sau alta este acum în doliu. În doliu este familia, este mama acestui om, sunt copiii săi, sunt prietenii, toți cei care l-au cunoscut. Când un om moare, este un lucru de bun-simț să încerci să afli și să expui onest toate circumstanțele și să respecți doliul familiei și memoria celui trecut la Domnul. Sau măcar să nu încerci să îi instrumentalizezi moartea pentru a demonstra o teză sau alta.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

Așadar, vorbim despre un cadru medical care s-a sacrificat îngrijind pacienți bolnavi de Covid-19. Unii vor spune că acest om a riscat prea mult, ținând cont de comorbiditățile sale. Însă nu pot judeca eu acest sacrificiu și nici decizia de a risca pentru a-i ajuta pe alții. Prietenii îl descriu ca pe un om foarte generos, cu un suflet foarte mare, dincolo de „activismul” său pe anumite teme polarizante. Acest lucru este important, mai ales în contextul în care îi cinstim pe „eroii din prima linie” care își pun viața în pericol pentru alții – iată, la modul cel mai propriu.
Dumnezeu să îl odihnească!”, a scris Sturza.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Din păcate, o publicație a folosit în mod josnic imaginea cu Mihai Făgădaru în suferință și copiii acestuia, pentru a ilustra știrea că e „Doliu printre antivacciniști”, murind „unul dintre aprigii protestatari și susținători ai Dianei Șoșoacă”.

G4 Media, publicația lui Dan Tăpălagă și Cristian Pantazi, a folosit fotografia de mai jos, ștergând-o abia după câteva ore (foto 2). Chipurile celor doi copii au fost blurate de redacția R3media (foto 1). În varianta încă disponibilă pe google search, ei apar în continuare

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...