ACTUALITATEAustria a pus abia acum capăt vaccinării obligatorii împotriva Covid-19. A fost...

Austria a pus abia acum capăt vaccinării obligatorii împotriva Covid-19. A fost un eșec: nu a fost necesară nici medical, nici constituțional

Guvernul Austriei a anunțat joi renunțarea completă la politica sa de vaccinare obligatorie împotriva Covid-19, după ce această măsură a fost deja suspendată în martie, la doar o lună după ce intrase în vigoare, informează AFP, citat de Agerpres.

„De acum trebuie să trăim cu Covid-19, deci vom implementa o serie de măsuri, ceea ce înseamnă sfârșitul vaccinării obligatorii. [Acea strategie] a fost implementată într-un context epidemiologic diferit. Însă varianta Omicron a schimbat regulile. Chiar și cei care au acceptat încă de la început să se vaccineze sunt acum reticenți față de ideea de a-și administra o nouă doză.

Legea privind vaccinarea obligatorie nu a fost considerată de o comisie de experți „necesară”, „fie din punct de vedere medical, fie constituțional”, și a creat „o profundă divizare în rândul societății austriece”, a mai spus ministrul Sănătății din Austria.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Textul de lege a intrat în vigoare pe 5 februarie, o măsură inedită în Uniunea Europeană (UE) și care a generat o opoziție puternică într-o parte a populației Austriei, o țară care are 9 milioane de locuitori.

Toți rezidenții cu vârste de peste 18 ani erau vizați de acea lege, cu excepția femeilor însărcinate, a persoanelor care au contractat virusul cu mai puțin de 180 de zile în urmă și a persoanelor care puteau fi exceptate de la vaccinare din motive medicale. Controalele ar fi trebuit să înceapă la jumătatea lunii martie și ar fi trebuit să fie însoțite de amenzi care variau de la 600 de euro până la 3.600 de euro.

„În prezent există multe argumente pentru a spune că această atingere adusă drepturilor fundamentale nu este justificată”, declara, atunci, Karoline Edtstadler, ministrul austriac pentru Afaceri Europene și Chestiuni Constituționale. De altfel, legea a eșuat în a-i convinge pe austriecii care erau reticenți față de vaccinarea anti-Covid-19.

Autoritățile austriece au anulat, la începutul lunii iunie, reglementările privind purtarea măștilor în mijloacele de transport în comun, în supermarketuri și alte spații publice.

În prezent, doar aproximativ 62% dintre cetățenii austrieci au certificat verde, fapt care plasează țara în urma multor state europene în ceea ce privește vaccinarea.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. O sa imi ia totusi ceva timp sa mai vizitez Austria..e ceva in neregula cu tarile EU care sun pretextul plandemiei au ridit vaxinarea la rang religios si mai presus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...