luni, martie 27, 2023
ACTUALITATECalendarul zilei 9 februarie: Sfântul Nichifor

Calendarul zilei 9 februarie: Sfântul Nichifor

Sfântul Mucenic Nichifor a trăit în secolul III și a fost prieten foarte bun cu preotul creștin Sapriciu. Preotul s-a supărat pe Sfântul Nichifor și a arătat invidie.

Când împăratul Valerian (253-260) și Galian (253-268) au pornit persecuțiile împotriva creștinilor, preotul Sapriciu a fost prins și supus supliciilor, Nichifor i-a cerut iertare, dar preotul a refuzat să se împace cu acesta.

„Iarta-ma, parinte, iarta-ma pentru Domnul”. Sapriciu nu a vrut să îl ierte, iar Nichifor a plecat rusinat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ajuns în fața călăului, și mai tare înverșunat, Sapriciu a ales să părăsească credința creștină și să aducă jertfă idolilor.

Văzând acestea, Sfântul Nichifor L-a mărturisit pe Hristos și a fost ucis în locul prietenului său, primind trei cununi de biruință: a credinței, a smereniei și a dragostei.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate