duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATEA murit părintele Costică Ciochină. Este al doilea preot din județul Galați...

A murit părintele Costică Ciochină. Este al doilea preot din județul Galați care moare într-un interval de opt zile

Preotul Costică Ciochină, slujitor la biserica ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiul Galați, a trecut la cele veşnice la vârsta de 64 de ani.

Evenimentul s-a petrecut duminică, 19 martie, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos. Conform sursei citate, părintele s-a născut pe 24 ianuarie 1959 în localitatea Gănești, județul Galați.

După absolvirea Școlii Generale din localitatea natală, părintele a urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox ”Chesarie Păunescu” din Buzău și pe cele ale Facultății de Teologie “Justinian Patriarhul” din București.

A fost căsătorit cu doamna preoteasă Nela, trecută la cele veșnice la data de 28 martie 2002. Împreună au avut două fete, Daciana și Romana.

Harul preoției l-a primit pe 4 martie 1982, prin mâinile Episcopului Vicar Epifanie Tomitanul, pe seama bisericii cu hramul “Buna Vestire” din localitatea Băneasa, judeţul Galaţi. Din 1997 a slujit la parohia „Sf. Cuvioasă Parascheva” din județul Galați.

Slujba de înmormântare a fost săvârşită de Părintele Arhiepiscop Casian, miercuri, 22 martie 2023, ora 12:00, la biserica ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiul Galaţi.

Părintele Costică este al doilea preot din județul Galați, din Arhiepiscopia Dunării de Jos, care a moare într-un timp foarte scurt. Pe 11 martie, a murit și părintele Gelu Bădărău, la vârsta de 50 de ani.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE