luni, martie 27, 2023
ACTUALITATETragedie în județul Galați: Un preot, tată a trei copii, a murit...

Tragedie în județul Galați: Un preot, tată a trei copii, a murit la doar 50 de ani

Părintele Gelu Bădărău a murit, sâmbătă 11 martie, la vârsta de 50 de ani, a anunțat Arhiepiscopia Dunării de Jos într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, părintele Gelu era preot slujitor al bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Parohia Diecheni, judeţul Galaţi. Acesta, pe lângă o intensă activitatea duhovnicească, administrativ și social-filantropică, a fost un tată de familie, pentru trei copii: Mihaela, în vârstă acum de 25 ani, absolventă a Facultății de Medicină Generală ”Carol Davila” din București, actualmente medic rezident neurolog pediatru la Spitalul Clinic ”Al. Obregia”; Eugen, de 24 ani, absolvent al Seminarului Teologic de la Galați, apoi al Politehnicii din București și actualmente student în anul IV la Facultatea de Teologie ”Justinian Patriarhul” şi Andreea, de 22 ani, absolventă a Facultății de Kinetoterapie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București.

Părintele Gelu Bădărău a fost parohul de la Diecheni, comuna Ivești, din 2006. În anul 2009, începe lucrările de reabilitare şi subzidire a bisericii parohiale, refacerea acoperișului cu tablă de cupru, finisaje exterioare, iar în 2022 duce la bun sfârșit și restaurarea picturii.
În anul 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian începe lucrările la un impunător centru social-filantropic în curtea bisericii, ajuns la stadiul demisol şi parter.
În 2020, părintele a absolvit cursurile de masterat din cadrul Universității ”Dunărea de Jos”, specializarea Spiritualitate Ortodoxă și Asistență Socială, cu teza ”Personalitatea filantropului Negoiță Dănăilă”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Deși de mulți ani avea probleme de sănătate, părintele a dat dovadă de multă jertfelnicie, supraveghind în detaliu și cu responsabilitate fiecare etapă a lucrărilor efectuate în parohiile încredințate, reprezentând cu adevărat un model pentru păstoriții săi.
Pe 11 martie 2023, părintele a fost chemat de Bunul Dumnezeu pentru a-și primi răsplata tuturor ostenelilor sale.

Slujba de înmormântare va fi săvârşită de Părintele Arhiepiscop Casian, miercuri, 15 martie 2023, ora 12.00, la biserica ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Diecheni, judeţul Galaţi.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate