sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEA murit Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova

A murit Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova

Primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a murit la vârsta de 83 de ani, în noaptea de miercuri spre joi, informează Ziarul de Gardă.

Decesul a fost anunțat de Constantin Tampiza, fost ministru al economiei.

„La 13 septembrie, la ora 23:30 președintele Republicii Moldova Mircea Snegur a cedat în lupta cu boala incurabilă. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească lângă cei drepți. Condoleanțe familiei îndurerate”, a scris Tampiza pe rețelele sociale.

Mircea Snegur s-a născut la Trifănești, pe 17 ianuarie 1940, și a fost absolvent al Institutului Agricol de la Chișinău. El a fost președinte al Republicii Moldova din 3 septembrie 1990 și până la 1 decembrie 1996.

Actuala președintă a Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat o zi de doliu național.

„Am aflat cu profundă tristețe că în această noapte a decedat Mircea Snegur, primul Președinte al Republicii Moldova. Domnul Snegur a trăit în vremuri istorice și a avut un rol esențial în promovarea independenței, libertății și suveranității Republicii Moldova. Mircea Snegur va rămâne în memoria noastră ca Omul care a stat la leagănul Independenței Republicii Moldova. Adresez sincere condoleanțe familiei, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit pe Mircea Snegur. Am solicitat administrației prezidențiale declararea zilei de doliu național pe 16 septembrie și organizarea funeraliilor cu onoruri de stat”, a scris Maia Sandu, pe Facebook.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Da, zice bine Maia. Snegur a stat la baza independentei tarii. Cand va da ea coltul o vor aprecia si pe ea ca a stat la baza predarii independentei tarii care globalisti! Mare șerpoiaca taratura de Maia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE