sâmbătă, februarie 4, 2023
ȘTIRIIon Cristoiu: Cred că al treilea premier va fi Florin Cîțu. PNL...

Ion Cristoiu: Cred că al treilea premier va fi Florin Cîțu. PNL e pregătit și pentru anticipate

Publicistul Ion Cristoiu afirmă, în cadrul unei emisiuni de la Aleph News, că rezultatele discuțiilor din ultimele zile privind votul de învestitură a Guvernului Ciucă aduc pe masa liberalilor două scenarii, unul foarte probabil fiind forțarea alegerilor anticipate prin nominalizarea lui Florin Cîțu ca a treia opțiune de premier.

Editorialistul spune că PSD trebuie scos din prima din ecuația unei eventuale înțelegeri cu PNL, întrucât Marcel Ciolacu nu stăpânește partidul.

„Acest scenariu trebuie să țină cont de faptul că politicienii nu sunt roboți. Foarte multe scenarii s-au bazat pre Klaus Iohannis care apasă pe un buton sau pe președintele partidului care apasă pe un buton.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Orice decizie trebuie să treacă totuși prin interesele oamenilor. Hai să vedem. Să o luăm pe partide. PSD, este clar acum, că a avut o înțelegere la Cotroceni de a vota un guvern minoritar, sigur fără Florin Cîțu, probabil cu Ciucă, invocând pe drept cuvânt starea de criză, însă PSD s-a dovedit că e o confederație, cum era pe vremuri cea germană.

Acolo nu stăpânește nimeni și când s-a întors la partid domnul Ciolacu și-a dat seama că nu are cu cine vorbi. Deci, PSD trebuie să-l scoatem din ecuația unei înțelegeri.

PNL, care este cel mai important, are următorul interes și el justifică și un anume scenariu. Dl. Ciucă să fie premier al unui guvern care, într-adevăr, să conducă 3-4 luni, deci cu mandat limitat. De ce? Dacă nu are mandat limitat, chiar dacă ar trece de Parlament, există riscul ca dl. Ciucă să se eternizeze ca premier.

Dacă din start PNL propune PSD și USR un guvern de numai 3 luni, convine tuturor. Și USR, și PSD, dar mai ales convine dlui Cîțu pentru că, probabil, premierul Ciucă ar face un fel de angajament, că el e și general, că va demisiona la o anumită dată.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Este foarte important acest angajament pentru PNL, pentru Cîțu, pentru că, altfel, din februarie, PSD ar putea răsturna împreună cu USR PLUS. Cred că acesta este un scenariu”, a precizat domnul Cristoiu.

Acesta nu exclude posibilitatea ca PNL să forțeze alegerile anticipate prin nominalizarea unui al treilea premier – Florin Cîțu – menționând că liberalii ar fi pregătiți de alegeri anticipate în acest moment.

„Al doilea este ca dl. Ciucă să meargă în Parlament cu Guvernul, să cadă, se consumă al doilea Guvern. Trebuie neapărat să cadă. Că depunerea mandatului nu înseamnă consumarea celei de-a doua căderi.

Constituția dă posibilitatea președintelui să învestească un al treilea premier. Și cred că al treilea va fi, în cadrul unui scenariu, dl. Florin Cîțu, mergându-se pe credința corectă că niciun parlamentar nu va vota pentru anticipate. Și s-ar forța nota în felul acesta și ar trece nu numai dacă ar fi Florin Cîțu, și dacă ar fi Dracula.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dacă vine cu șmecheria unui mandat limitat la 3 luni, 3 luni în sensul unui acord, probabil că și Marcel Ciolacu ar găsi disponibilitate la PSD să voteze. Ei de voturile PSD au nevoie.

Numai că după asta vor fi niște probleme cu inițiative legislative, cu situația de la Senat. Eu însă cred totuși în formula celui de-al doilea scenariu, anume o forțare a anticipatelor. Cred că PNL e pregătit și pentru anticipate. Ar avea loc prin aprilie, până atunci ies urzicile, românii uită, ei pe asta se bazează”, explică Ion Cristoiu.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate