marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEA început vânătoarea de cruci? Dacă CNAIR nu-și dă acordul, crucile de...

A început vânătoarea de cruci? Dacă CNAIR nu-și dă acordul, crucile de pe marginea drumului ar putea fi demolate

Scandalul crucilor ridicate pe marginea drumurilor în România riscă să ia amploare. Astfel, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a pornit o campanie de identificare a celor care au pus terenuri la dispoziție pentru ridicarea monumentelor.

Conform presei din județul Satu-Mare, CNAIR caută să aducă „crucile în legalitate”, fără a fi clar ceea ce presupune acest proces.

„Am demarat o procedură de identificare a proprietarilor sau a persoanelor care au ridicat aceste edificii religioase. În acest sens, secțiile județene de drumuri naționale din cadrul DRDP au depus notificări către primăriile din zonele respective pentru a putea înștiința proprietarii să intre în legalitate”, susțin cei de la CNAIR, citați de presasm.

Conform sursei citate, CNAIR trebuie să-și dea acordul pentru edificiile cu tematică religioasă ridicate, dar nu este clar ce pași trebuie să parcurgă proprietarii crucilor.

Mai rău, se invocă un ordin al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor emis la 16 august 2016 care prevedea ca toate obiectele funerare amplasate pe marginea traseelor din țară să fie îndepărtate, în urma unei ample campanii care a plecat însă de la crucile de mici dimensiuni pe care românii le amplasau pe marginea drumurilor în urma producerii de accidente mortale.

Ordinul în cauză se referea inclusiv la monumente, adică și la construcții de dimensiuni mari.

Scandalul „crucilor de pe marginea drumului” a fost creat de G4 Media, publicația care a considerat că ar fi o problemă ridicarea acestor edificii, deși ele există de luni de zile.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Doamne, arma asupra diavolului, crucea Ta o ai dat noua. Ca se ingrozeste si se cutremura, nesuferind a cauta spre puterea ei…

    Poate asa se explica mai clar aceasta actiune

  2. Dar Reclamele abjecte, uriașe si nenumărate din care storc bani, alea nu le scot?

    Ca e discriminare să scoti doar crucile și nu și reclamele !

    Plus că dacă ai cruci pe teren privat NU ai dreptul să le scoți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE