duminică, iunie 4, 2023
ACTUALITATEFOTO Atac asupra Bisericii Ortodoxe Române din Ierusalim | Patriarhia Română: Este...

FOTO Atac asupra Bisericii Ortodoxe Române din Ierusalim | Patriarhia Română: Este rodul otrăvit de ură al fanatismului anti-creștin

ACTUALIZARE 22:50 Patriarhia Română a reacționat după ce o biserică românească din Ierusalim a fost vandalizată de un extremist religios. Reprezentanții instituției vorbesc despre rodul otrăvit de ură al fanatismului anticreștin manifestat frecvent în anumite cercuri pseudo-religioase din Orientul Mijlociu.

Patriarhia Română a luat atitudine după ce a aflat de vandalizarea bisericii.

„Gestul de vandalism consumat astăzi împotriva Reprezentanței Patriarhiei Române de la Ierusalim este, ca orice act de extremism dictat de rațiuni religioase, rodul otrăvit de ură al fanatismului anticreștin manifestat frecvent în anumite cercuri pseudo-religioase din Orientul Mijlociu, sau laice hiper-ideologizate din alte părți ale lumii. Patriarhia Română mulțumește și pe această cale publică Patriarhiei Ortodoxe a Ierusalimului și autorităților israeliene care au reacționat solidar în condamnarea acestui act de barbarie, fie el azi și minor. Un act contrar oricărei forme de religiozitate autentice. La întrebarea „Cum să lecuiești un fanatic?” a răspuns magistral chiar unul dintre cei mai mari scriitori contemporani din Israel, Amos Oz. Într-o societate care prețuiește înțelept respectul pentru alteritate, lectura și rugăciunea ne vor ajuta totdeauna să-l înțelegem mai bine pe celălalt, iar cultura dialogului va fi mereu semnul maturității și al aristocrației de tip moral”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un extremist israelian a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce a atacat o biserică ortodoxă română din cartierul Musrara din Ierusalimul de Est, informează surse locale.

Camerele de supraveghere îl arată pe atacator încercând să spargă o ușă cu un bolovan și distrugând o încuietoare.

Acesta a încercat să dea jos emblema Patriarhiei Române, reușind să îndoaie crucea de pe aceasta. Patriarhul Teofil al Ierusalimului a condamnat atacul, numindu-l „act terorist”.

Un comunicat emis astăzi de Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului a exprimat condamnarea. Comunicatul afirmă, de asemenea, că atacurile extremiștilor israelieni împotriva bisericilor și moscheilor din Ierusalim sunt în creștere alarmantă, iar eșecul autorităților oficiale de a face față acestora și toleranța lor față de astfel de acte teroriste va conduce cu siguranță la alimentarea și mai intensă a conflictului din Sfânta Cetate și dezideratul de realizare a păcii și stabilității se va îndepărta și mai mult.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Patriarhul Ierusalimului a cerut comunității internaționale să intervină prin deschiderea unui dialog cu guvernul israelian, cu intenția de a pune capăt acestor atacuri teroriste și a stopa încercările continue ale grupurilor israeliene extremiste de a schimba caracterul variat al orașului Ierusalim folosind forța, prin intimidarea credincioșilor creștini și musulmani, atacarea clericilor, scrierea de graffiti pline de ură pe pereții și ușile bisericilor și moscheilor și, de asemenea, prin încercările lor detestabile de a controla proprietățile Bisericii, așa cum este evident prin încercările grupurilor radicale israeliene de a prelua proprietățile Bisericii Ortodoxe de la Poarta Jaffa din Ierusalim, în special Hotelul Imperial, Hotelul Petra și alte bunuri imobiliare, folosind metode neprincipiale și tranzacții corupte marcate de luare de mită, extorcare și presiune ilegitimă.

Patriarhul Teofil al III-lea a subliniat că Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului și comunitatea Bisericii Ortodoxe din Țara Sfântă de pe ambele maluri ale Râului Iordan sunt alături de Patriarhia Ortodoxă Română și de Preafericirea Sa Patriarhul Daniel și le susțin pe deplin împotriva acestui act terorist care reflectă extinderea urii extremiștilor israelieni față de religia creștină, în general, și față de Biserica Ortodoxă, în special.

Atacul a fost, de asemenea, puternic condamnat de Ramzi Khoury, președintele Comisiei superioare prezidențiale pentru afaceri bisericești, care a afirmat că atacurile se produc deoarece „coloniștilor israelieni extremiști” li se acordă impunitate pentru astfel de acțiuni.

Patriarhia Română nu a comentat până acum incidentul.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate