marți, decembrie 5, 2023
ACTUALITATEDeputatul Matei Dobrovie, despre miza alegerilor din SUA: Conservatorism și creștin-democrație versus...

Deputatul Matei Dobrovie, despre miza alegerilor din SUA: Conservatorism și creștin-democrație versus o formă de nou socialism, neo-marxism, derivat direct din comunism

Deputatul Matei Dobrovie (PNL) spune că miza alegerilor americane este în primul rând, „civilizațională”, reprezentând „alegerea între libertate religioasă, economică, demnitatea persoanei, dreptul la liberă exprimare, păstrarea și prețuirea valorilor naționale legată de creștinism, viață, familie, neam, istorie versus o agendă progresistă radicală, un extremism militant, o corectitudine politică scăpată de sub control, folosită ca armă împotriva tuturor celor care gândesc altfel, o ideologie a urii și a intoleranței profunde deghizată sub masca toleranței”.

Pe 3 noiembrie candidează nu doar doi oameni, ci două ideologii complet diferite.

„Conservatorism și creștin-democrație versus o formă de nou socialism, neo-marxism, derivat direct din comunism.
Clivajul dintre creștin-democrați-conservatori/progresiști neo-marxiști este cel care va înlocui clasicul clivaj dreapta/stânga, fie că ne place sau nu ne place”, a continuat deputatul PNL.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Dobrovie spune că Donald Trump este președintele care a avut curajul să înfrunte Partidul Comunist Chinez și Rusia, spre deosebire de rivalii democrați.

„Donald Trump a fost diabolizat de media mainstream tocmai pentru că se opune acestei agende progresist-extremiste și apără valorile părinților fondatori. Democrații și ceilalți care-l acuză că dezbină, polarizează și divizează societatea sunt cei care aplaudau protestele violente ale grupărilor extremiste de stânga care dărâmau statui, vandalizau și incendiau.

Trump a fost acuzat că este prietenul regimurilor autoritare. În realitate, el a fost președintele american care a avut curajul să înfrunte Partidul Comunist Chinez în legătură cu practicile anti-concurențiale și comerciale incorecte, cu furtul de tehnologie și cu mușamalizarea epidemiei de coronavirus la momentul izbucnirii acesteia. În schimb, fiul lui Joe Biden, Hunter, a beneficiat de influența tatălui său pentru a face afaceri dubioase cu oligarhi chinezi și ruși, potrivit unui raport al Senatului american.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Democrații și presa progresistă au încercat cu disperare să găsească o legătură dintre Rusia și Trump și nu au reușit. În mod ironic tocmai politica dezastruoasă de acomodare/apropiere de Rusia a administrației Obama-Clinton (așa numitul RESET) a dus la sporirea influenței și agresivității Moscovei. Administrația Obama/Clinton/Biden a reușit și contraperformanța de a afecta puternic credibilitatea SUA în întregul Orient Mijlociu prin încălcarea liniei roșii privind intervenția în Siria după folosirea de arme chimice împotriva civililor de către regimul Bashar al-Assad, cât și prin măsurile luate în privința Egiptului și Libiei”, a adăugat Matei Dobrovie

Nu în ultimul rând, parteneriatul româno-american „a fost întărit și i s-a dat mai multă substanță, iar prezența americană pe flancul estic a fost sporită”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate