marți, martie 5, 2024
ȘTIRI1 Decembrie cu gust amar. Țiriac, dezamăgit de situația sportului românesc: Era...

1 Decembrie cu gust amar. Țiriac, dezamăgit de situația sportului românesc: Era singurul domeniu în care România putea sta la masă cu oricine!

Omul de afaceri Ion Țiriac este dezamăgit de starea în care a ajuns sportul românesc. Fostul tenisman critică toate conducerile României care au lăsat de izbeliște sportul, „singurul domeniu în care România putea sta la masă cu oricine!”, potrivit Play Sport, care citează PRO TV.

Țiriac a precizat că l-a avertizat pe președintele Emil Constantinescu în legătură cu regresul sportului românesc. El i-a spus fostului șef de stat că România se va baza doar pe „moștenirea comunistă” și pe noroc.

„În anul 2000, președintele țării era domnul Emil Constantinescu. Mi-a făcut o vizită la Sydney, în timpul Olimpiadei de acolo, unde România a câștigat 26 de medalii, dintre care 14 de aur. Stând pe margine acolo, puteam să mai câștigăm la canotaj încă două, dar vremea a fost foarte rea, nu eram foarte tehnici, lui Răducanu i-au furat două medalii clar, curate, fără niciun fel de dubiu, îmi asum răspunderea pentru ce vorbesc, dar totuși a câștigat 26 de medalii.

I-am spus lui Constantinescu: Domnule președinte, suntem între primele zece țări din lume, asta e moștenirea pe care o avem din era comunistă. Dacă nu investim ceva repede-repede, nu vom mai fi nici în primele 30 de țări în 10-15 ani. Am greșit, îmi cer scuze, la Rio (2016) eram numărul 65. Singura activitate în care România putea să stea la masă cu oricine în lumea asta era sportul”, a spus Țiriac.

Hagi, dat ca exemplu de Țiriac

El a dat exemplul lui Gică Hagi, care a construit o academie în județul Constanța. Fostul tenisman a punctat faptul că Guvernul trebuie să profite de oameni precum Hagi.

„Dacă vreți fotbal, spuneți-i lui Gică Hagi să mai facă 20 de academii ca aia și atunci, în 20 de ani, sigur avem fotbal de nivel mondial”, a explicat Țiriac.

„Încet, încet, ne revenim, dar cu o floare nu se face primăvară! Nici cu Năstase, nici cu Nadia, nici cu Popovici, nici cu nimeni! Trebuie să o luăm înapoi, de la ‘grădiniță’”, a completat Țiriac.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE