joi, februarie 9, 2023
ACTUALITATEViktor Orbán: Occidentul, ostaticul unei societăți deschise. Prin abandonarea creștinismului, acesta și-a...

Viktor Orbán: Occidentul, ostaticul unei societăți deschise. Prin abandonarea creștinismului, acesta și-a pierdut simțul misiunii pe care o are

Premierul maghiar Viktor Orbán a vorbit la deschiderea anului universitar la Colegiul Mathias Corvinus din Budapesta și a spus că „prin abandonarea creștinismului, Occidentul și-a pierdut simțul misiunii. După eșecurile Occidentului, depinde acum de Europa Centrală să ofere credință și inspirație.“

El a punctat și despre faptul că secolul 21 va fi secolul Asiei, dar nu este neapărat un lucru rău.

„Cum a fost posibil ca Occidentul să fi fost în fruntea lumii de 400 de ani? Acest lucru trebuie explicat”, a spus premierul

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Schimbarea“ din secolul 21

Occidentul nu ar fi putut fi în fruntea lumii fără simțul misiunii sale, iar conștiința misionară a omului occidental se află în creștinism. Toate acestea au continuat să trăiască în Occident chiar și după Iluminism. De multă vreme s-a crezut că echilibrul civilizației occidentale este fundamental pozitiv”, a precizat premierul Ungariei.

„Ceva s-a schimbat în secolul 21 și toate acestea s-au întâmplat după sfârșitul Războiului Rece”, a spus Orbán.

„Gândirea apocaliptică caracterizează din ce în ce mai mult gândirea occidentală”, a continuat acesta, adăugând că cultura woke a preluat controlul în SUA, în timp ce „în Europa, un fel de val musulman a început din sud și acest lucru a creat o nouă situație în Franța, Olanda, Spania , Italia. Occidentul și-a pierdut treptat credința în sensul conștiinței misiunii pe care o are”, a adăugat el.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Societatea deschisă, un concept greșit

Orbán a vorbit și despre faptul că cei care au un simț al misiunii sunt, în unele puncte de vedere, dușmanii unei societăți deschise. Acesta este unul dintre cele mai distructive gânduri de după cel de-al doilea război mondial din Occident.

„Astăzi, o societate deschisă este singurul concept din Europa de Vest”, a spus premierul. „Acum, într-o perioadă de migrații musulmane și ascensiunea Asiei, Occidentul nu își poate confrunta propriul sentiment de misiune, în timp ce este ținut ostatic ideii unei societăți deschise”.

„Noi, aici, în Europa Centrală, nu ne-am pierdut propria credință și inspirație, în timp ce rivalii noștri sunt capabili să se organizeze mai eficient și să se îndepărteze de țările occidentale”, a precizat Orbán.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros  puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

„În această situație, Europa Centrală nu și-a pierdut din vedere propria misiune și nici maghiarii nu au pierdut-o din vedere”, a spus premierul. „Dezbaterile de astăzi cu Bruxelles se bazează tocmai pe această diferență. Sensul misiunii unei națiuni în Occident este inacceptabil și suspect”, a conchis premierul Ungariei, potrivit Remix News.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Orban vorbeste despre crestinism? El care pe de alta inoculeaza la greu? Care a trecut deja la doza 3? Fatarnicie la greu. La populatie ii arata ce vrea ea insa pe la spate face ceea ce cere resetarea……..joc de imagine cat cuprinde!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate