miercuri, decembrie 6, 2023
ACTUALITATEViktor Orban a lansat o consultare publică menită să „apere suveranitatea“ Ungariei:...

Viktor Orban a lansat o consultare publică menită să „apere suveranitatea“ Ungariei: Bruxelles-ul doreşte să creeze ghetouri de migranţi. Voi ce credeţi?

Viktor Orbán, premierul Ungariei, a lansat o consultare publică menită să „apere suveranitatea“ țării, potrivit Agerpres.

Într-un discurs citat de France Presse și MTI, el a spus că se aşteaptă în lunile următoare în cadrul UE la dispute majore. Rezultatul acestora „va determina marja de manevră a Ungariei în următoarele decenii”.

„Bruxellesul doreşte să creeze ghetouri de migranţi în Ungaria. Voi ce credeţi?” – precizează una din întrebările chestionarului publicat pe pagina de Facebook a guvernului de la Budapesta.

Principala problemă abordată în cadrul acestuia este cea a migranților. Totuși, consultarea abordează și războiul din Ucraina şi sprijinul financiar şi militar pe care UE îl oferă acestei ţări.

„Bruxellesul vrea să dea mai mulţi bani şi mai multe arme Ucrainei” şi „Bruxellesul vrea ca Ucraina să se alăture UE”, se mai arată în chestionar. Cetățenii sunt îndemnație, fie să aleagă „susţinerea prin toate mijloacele a agricultorilor ungari” fie să permită „deschiderea pieţei noastre pentru cerealele ucrainene modificate genetic”.

În chestionar se mai precizează că UE a sprijinit gruparea teroristă Hamas și opoziția din Ungaria. Se aduc în discuție „diverse organizații străine“, de pe urma cărora opoziția a beneficiat de „miliarde de euro“.

Orbán încearcă să protejeze suveranitatea Ungariei

Orbán le cere astfel cetățenilor, să se pronunțe dacă vor o legislație mai strictă în acest sens.

De exemplu, se dorește crearea unui oficiu care să investigheze activităţile ce ameninţă suveranitatea naţională a Ungariei. Toți cei care vor să răspundă pot expedia chestionarul prin poștă sau îl pot completa online.

În discursul de azi, Orbán  a spus că Ungaria este nevoită să poarte în interiorul UE lupte care nu ajută dezvoltarea sa economică.

Una dintre acestea, a detaliat el, priveşte încercarea statelor mari vest-europene de a impune luarea deciziilor în cadrul UE doar prin majoritate calificată. El a atras atenția asupra renunţării la regula unanimităţii. Această regulă este „garanţia ultimă pentru protejarea intereselor naţionale“. Este „exclus“ ca Ungaria să sprijine vreo revizuire a tratatelor europene în sensul renunţării la regula unanimităţii, a asigurat Orban.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate