miercuri, octombrie 4, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Simpozionul: Rezistența la uitare. Dreptul la memorie. Dan Puric: Nu...

VIDEO | Simpozionul: Rezistența la uitare. Dreptul la memorie. Dan Puric: Nu vă puneți încrederea în stat, e vândut

Vineri, 31 martie, la Râmnicu Vâlcea a avut loc simpozionul „Rezistența la uitare. Dreptul la memorie”, organizat de către Fundația Ion Gavrilă Ogoranu, sub egida Anului Centenar Ogoranu.

La eveniment au luat parte, printre alții, senatorul Sorin Lavric (AUR), actorul și regizorul Dan Puric, istoricul Eugen Petrescu, actorii Cristi și Gabriela Iacob și mulți alții.

În cuvântul său, actorul și regizorul Dan Puric a vorbit despre tema întâlnirii, precizând însă că „uitarea se predă în școli”, vorbind despre memoria luptătorilor anti-comuniști.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

El le-a cerut participanților să nu-și pună încrederea în stat, pentru că „este vândut”.

„Nu vă puneți încrederea în stat, e vândut. Nu vă puneți încrederea în societatea civilă, ci puneți-vă încrederea în neam.

Românul când tace e profund înțelegător, nu e nevoie să făurim de revoluții. Constantin Noica spunea că în rezistență, pe toți i-a găsit cu Biblia în buzunar.

Uitarea se predă, acum în școli.

Uitarea poate fi dizolvată prin mărturisire. Să vedem ce vedem ce înseamnă actul mărturisirii. Alexandru Mironescu spunea că mărturisirea însănătoșește.

Dacă se făcea acest simpozion la București, erau prezenți un sfert din oameni. Nu toți vor să se însănătoșească. Poporul român este una, populația este alta.

Populația este aceea care vrea să cerșească. Se uită la mizeriile alea de-afară, doar-doar o mai ciuguli ceva. Ei nu sunt poporul român, e populația. Eminescu le zicea romuncul, de la humuncul. România va supraviețui în enclave”, a spus, printre altele, Dan Puric.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate