luni, iunie 24, 2024
ACTUALITATEPolonia atacă în justiție decizia UE de interzicere a mașinilor cu motoare...

Polonia atacă în justiție decizia UE de interzicere a mașinilor cu motoare pe combustie

Polonia va face apel la Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) împotriva interdicţiei UE de vânzare a vehiculelor noi cu motoare pe combustie din 2035, în următoarele zile, a anunţat luni ministrul polonez al Mediului, Anna Moskwa.

Planurile de reducere cu 100% a emisiilor de CO2 provenite de la noile camionete şi maşini până în 2035 fac parte dintr-un pachet mai amplu de combatere a schimbărilor climatice – aşa-numitul pachet „Pregătiţi pentru 55” (Fit for 55), care, la rândul său, face parte din Pactul Verde European (European Green Deal), amintește Agerpres.

UE vrea să-şi reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% până în 2030, faţă de nivelul din 1990, şi să atingă neutralitatea climatică până în 2050.

Polonia a fost singura ţară care s-a opus în mod consecvent propunerii şi a votat contra reglementării, deoarece nu ar exista o analiză adecvată a pieţei şi a consecinţelor sociale ale interdicţiei.

„Nu suntem de acord cu această reglementare şi cu alte documente din pachetul de combatere a schimbărilor climatice (Fit for 55) şi le vom contesta la Curtea Europeană de Justiţie, în următoarele zile. Sperăm că ni se vor alătura şi alte ţări”, a declarat Anna Moskwa la postul de radio polonez Zet.

Italia, România și Bulgaria nu s-au arătat nici ele încântate de decizia UE privind mașinile. Opt țări europene, între care și România, au discutat în luna martie despre amânarea deciziei de interzicere a mașinilor cu motoare pe combustie.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE