joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEMinistrul Apărării, Vasile Dîncu, afirmă că vrea să strângă 10.000 de rezerviști...

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, afirmă că vrea să strângă 10.000 de rezerviști în cadrul Armatei, pe bază de voluntariat

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a declarat că instituția sa își propune să aducă 10.000 de rezerviști în rândurile Armatei, pe bază de voluntariat.

Acesta spune că legile apărării trebuie schimbate, deoarece nu mai sunt la zi.

„În acest moment, din nefericire, noi nu am mai adus la zi legislaţia cu privire la rezerva de mobilizare a populației, dar şi la mobilizarea economiei pentru apărare. Este un efort necesar, este o prevedere constituțională şi este o datorie constituțională pentru toţi dintre noi să facem asta.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

De aceea media rezerviștilor, sau cei care au făcut stagiul militar sau au avut o pregătire militară, au acum media de vârstă peste 50 de ani.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Ultimul cel mai tânăr rezervist, să spunem aşa, care a apucat să facă armata până în 2006 când stagiul militar obligatoriu a fost desființat are acum 38 de ani. El iese din vârsta încorporabilităţii care este între 18-35 de ani în acest moment din lege.

Deci va trebui să facem o lege. Eu am un proiect care a fost trecut şi pe la colegii mei din celelalte ministere care sunt în zona securității şi apărării publice. Avem un proiect aproape terminat. Probabil, în două săptămâni îl voi pune în transparență pentru că cred că este nevoie să revizuim legea şi avem deja 1.400 de cereri de voluntari din care vom alege”, a spus Dîncu.

Ministrul a precizat că voluntarii vor beneficia de remunerație, astfel încât să fie motivați să vină la oaste.

„Vrem să şi plătim în zona voluntarilor. Am creat condiţii foarte bune pentru cei care acceptă să vină în acest domeniu şi cred că va fi un debușeu foarte important pentru tineri. Avem reacţii foarte bune pe reţelele sociale de la tineri care vor să înceapă un stagiu militar.

Pregătirea nu se va face concentrat, va fi de 3-4 luni maxim. În timpul acela o să fie plătit cu o sumă în funcţie de grad. Poate să se ia în jur de 3.000 de lei/lunar.

În perioada când este în rezervă poate avea o indemnizație de 1.500 de lei pe lună plus alte beneficii cum ar fi asigurări de sănătate”, a explicat Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale la Antena 3.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE