Președintele AUR, George Simion, a anunțat un protest al formațiunii sale, pe 6 mai, la București.
Conform acestuia, protestul este motivat de lipsa dezbaterii parlamentare pe legile educației, precum și propunerile legislative, PLX-145, privind înființarea așa-zisului Barnevernet românesc.
„Apelul nostru către români este protesteze împotriva legilor educației. Este singura cale să blocăm planurile absurde ale lui Klaus Iohannis, pentru educația românilor. Identitatea de gen, diversitatea și orice noțiune anti-creștină și anti-națională se caută a fi introduse în aceste legi ale educației, care se doresc a fi promovate în forma lor inițială.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Protestăm vis-a-vis de legile educației, de legile care ar trebui să fie jaloane în PNRR, este ultima noastră formă de a manifesta dezacordul față de cum funcționează acest Parlament, despre cum este eludată dezbaterea parlamentară și facem un apel să ni se alăture, sâmbătă 6 mai, de la ora 16:00. Va fi un marș care va porni de-aici din fața Parlamentului, din zona Izvor, către zona centrală și către Guvern.
Cerem Guvernului Ciucă să retragă de urgență de pe agenda Parlamentului, PLX-145 legat de copiii României, legile educației care vizează, tot așa, viitorul României și să oprească înstrăinarea regiilor autonome și a bogățiilor naturale, administrate de Romsilva, Salrom și celelalte 237 de regii autonome”, a anunțat Simion în cadrul unei conferințe de presă.
-sa esxgplice ca PLX-145
inseamna pu-lex-1+4=5.
Unul ne spune că e „împotriva înstrăinării [diverselor unități economice]”, în loc să se minuneze că a mai rămas ceva de „înstrăinat”.
Altul ne spune ce avânt a luat dezvoltarea … Poloniei după „reorganizarea administrativă în teritoriu”, în timp ce altul spune că „România trăiește pe datorie – care crește din cauza dobânzilor”.
Un altul deplânge vinderea unităților economice celor mai profitabile, de parcă n-ar ști că și porcul trebuie îngrășat înainte de vânzare – economie de piață liberă.
Și toți luptă împotriva „legilor educației”, fiindcă la calitatea academică a programei nu vor ajunge niciodată. Și îi dau zor cu profesorii care nu și-ar face treaba în școli din cauza salariului redus (fiindcă stau noaptea cu ochii în tavan de grija traiului zilnic). 2100-2400 Lei era salariul de start pentru profesori în RSR – Epoca de Aur, când dolarul era cotat la 18-60 Lei – asta se numește „spread”, în limbaj de piață – iar prețurile nu erau „europene” (la ce se găsea, fiindcă eram ocupați cu plata datoriei externe).
Nu reușesc deloc să precizeze, însă, că într-o economie cu vechime, în curs de maturizare, de piață învingătoare, doar idioții se mai fac profesori (plus cei care pot ajunge în învățământul superior – mare, dacă se poate!) – iar elevii ajută și ei cât pot acestei situații, uneori și cu sprijinul familiei. Dar nu poți avea pretenții nici măcar de la AUR să spună TOT adevărul. Cel puțin nu acum, că „nu-i momentu’”.