ACTUALITATEVIDEO | Protest în Parlamentul Italiei împotriva pașaportului medical

VIDEO | Protest în Parlamentul Italiei împotriva pașaportului medical

Mai mulți parlamentari italieni au protestat vehement joi, în plen, ținând afișe pe scria „No Green Pass”(Fără pașaport verde), informează Express.co.uk.

Imaginile arată cum un parlamentar este fugărit de către oamenii de ordine, fiind urmat de alți colegi. Protestele vin după ce Guvernul italian a anunțat că de luna viitoare, oamenii trebuie să prezinte dovada imunității pentru a putea intra la săli de sport, ștranduri, stadioane, muzee, cazinouri și cinematografe. De asemenea, un asemenea document este cerut și pentru a intra în restaurante.

Chiar dacă țara a fost lovită de proteste masive împotriva acestei măsuri, premierul Mario Draghi a insistat că „Pașaportul verde este esențial dacă vrem să păstrăm deschise afacerile”.

Cu toate acestea, Liga lui Salvini s-a opus impunerii certificatului verde pentru accesul în mijloacele de transport, inclusiv trenuri și zboruri, argumentând că o astfel de măsură ar ucide turismul.

Green Pass-ul a fost introdus în Italia luna trecută, dar până acum a fost necesar doar pentru călătorii în Uniunea Europeană și pentru a avea acces la case de îngrijire sau la petreceri mari de nuntă pe teritoriul țării.

Decizia Guvernului de a-și lărgi domeniul de aplicare a urmat unei mișcări similare a Franței luna aceasta și subliniază anxietatea tot mai mare cu privire la varianta Delta foarte contagioasă.

Numărul de noi infecții cu coronavirus înregistrate în Italia s-a dublat în ultima săptămână, ajungând joi la 5.057. Există, de asemenea, îngrijorarea cu privire la faptul că campania de vaccinare încetinește, deoarece nu sunt multe persoane care vor să se înscrie pe liste.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...