ACTUALITATEVIDEO | Proiect de lege de închidere a firmelor care încalcă sistematic...

VIDEO | Proiect de lege de închidere a firmelor care încalcă sistematic restricțiile anti-Covid. Rafila & Arafat: E nevoie de măsuri mai dure

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila și șeful DSU, Raed Arafat, au susținut un briefing de presă la finalul ședinței de Guvern de miercuri. Ministrul a spus, între altele, că înăsprirea pedepselor pentru firmele care încalcă sistematic restricțiile impuse de autorități este necesară.

„Noi nu ne dorim să sancționăm pe nimeni, dar cred că toată lumea este de acord că acolo unde lucrează sau are o afacere trebuie să se respecte niște reguli. Cadrul legal actual nu permite decât aplicarea unor amenzi, care pentru unii operatori economici sunt neimportante.

Atunci, tipul acesta de sancțiuni, gradual, care implică responsabilitatea agentului economic sigur trebuie revăzut astfel încât să avem o măsură pentru că dacă fiecare vrea să-și țină afacerea deschisă trebuie să respecte aceste reguli. (…)

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cadrul legal care determină agenții economici să respecte aceste reguli probabil trebuie revizuit.”, a declarat miercuri Alexandru Rafila, după ședința de Guvern în care s-au anunțat măsuri de relaxare pentru Sărbători.

Secretarul de stat Raed Arafat a venit cu completări, spunând că, în momentul de față, legea poate fi încălcată fără prea mari consecințe.

„Dacă cu bună știință vrei să încalci regulile și știi foarte bine că autoritățile sunt cam limitate, în sensul că nu prea te afectează când vin să îți dea o amendă sau să ia o măsură, dacă o faci cu bună știință, continui să o faci cu bună știință.

A fost o tentativă în ultimele luni de a introduce unele măsuri mai stricte sau care să-i oprească pe cei care sunt tentați să nu respectă regulile (..), dar asta trebuie să fie doar la nivel de Parlament. Astfel de modificare legislativă nu poate fi realizată nici la nivel de Hotărâre CNSU, nici la nivel de Hotărâre de Guvern.

Așa că urmează să se discute și să se stabilească ce măsuri s-ar propune și să se meargă la nivelul Parlamentului pentru a găsi soluția optimă și să fie modificată cel mai probabil Legea 55 în acest sens.”, a declarat Raed Arafat.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate