marți, decembrie 5, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Mesaj emoționant al părintelui Longhin Jar: De când mi-a murit...

VIDEO | Mesaj emoționant al părintelui Longhin Jar: De când mi-a murit mama, n-am mai zis nimănui „mamă”, dar azi spun: Mama mea e România / Mitinguri de susținere la Suceava și București

Părintele Mitropolit Longhin Jar, de la Mănăstirea Bănceni, a trimis un mesaj emoționant românilor care l-au susținut în ultimul timp.

El a spus că nu este judecat de autoritățile ucrainene pentru vreo infracțiune, ci „pentru Hristos”.

Părintele Jar a numit România „mama mea”. Reacția sa vine ca urmare a încercuirii mănăstirii Bănceni de către forțele speciale ucrainene, săptămâna trecută. Evenimentul a stârnit nemulțumire în societatea românească, președintele AUR, George Simion, arătându-și solidaritatea cu părintele Jar.

„Scumpă și iubită Românie,

vreau azi din toată inima să-ți mulțumesc.

Aș vrea ca să vă spun, că de 42 de ani, n-am mai spus „mamă” la nimeni, decât Maicii Domnului, în brațele căreia m-a lăsat mama mea, când a murit și astăzi vin cu toată dragostea să vă mulțumesc și astăzi, iubita mea Românie, vreau să-ți spun „mamă”.

Aș vrea din tot sufletul să mulțumesc acelor care s-au străduit să fie alături de mine, când trec prin grele încercări. Aș vrea să vă rog să nu fie rușine cu mine: nu sunt judecat pentru banditism, ci pentru Hristos și credința și Biserica noastră.

Mama mea îmi cânta seara, imnul României. Așa suntem și așa vom rămâne: nimeni nu ne va putea credința și limba noastră”, a mărturisit părintele.

Mitropolitul a ținut să le mulțumească, în mod deosebit, Dianei Șoșoacă și realizatoarei tv, Alexandra Păcuraru.

În același timp, mitinguri de susținere pentru părintele Jar au avut loc la Suceava și la București.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate