duminică, februarie 25, 2024
ȘTIRIVIDEO | Mărturia unui camionagiu român participant la „Convoiul libertății” din Canada:...

VIDEO | Mărturia unui camionagiu român participant la „Convoiul libertății” din Canada: Voi merge acasă glorios precum Cesar sau într-un sac de transportat cadavre

Un interviu cu un șofer de origine română care ia parte la protestul camionagiilor canadieni din capitala federală Ottawa a devenit viral, fiind distribuit masiv în comunitățile de români din Canada și Statele Unite. În înregistrarea video, șoferul afirmă că „va pleca ultimul” din fața Parlamentului canadian, unde demonstrația camionagiilor nemulțumiți de mandatul obligatoriu de vaccinare pentru trecerea frontierei cu SUA intră în a două săptămână, informează G4 Media.

Interviul a fost realizat pe 6 februarie de un reporter independent, care a relatat despre protestul din Ottawa, denumit „Convoiul libertății”.

În înregistrare, șoferul Csaba Vizi, care a spus că este maghiar născut în România și că vine din Windsor (Ontario), a declarat că va pleca ultimul de la protest. „Voi merge acasă glorios ca Cesar sau într-un sac de transportat cadavre,” a afirmat el, precizând că, în momentul interviului, era deja de opt zile și trei ore în capitala federală canadiană.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Vizi a afirmat că a plecat de-acasă devastat după ce și-a pierdut locul de muncă și că este singurul din familie care muncește, așa că „nu există cale de întoarcere pentru mine.”

Românul a descris atmosfera actuală de la protest – desfășurat și împotriva restricțiilor impuse de autoritățile provinciale și federale canadiene în contextul pandemiei, criticate de mulți ca abuz al autorității – ca fiind similară cu cea existentă în timpul Revoluției din 1989 prin care a fost înlăturat de la putere dictatorul Nicolae Ceaușescu.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

El a afirmat că participanții la protest nu sunt rasiști, așa cum au fost descriși în mod constant de către premierul Justin Trudeau și de majoritatea instituțiilor de presă din Canada. Vizi a spus că are prieteni hispanici și chinezi, iar rasa nu este deloc un factor important în protestul lor.

El s-a declarat impresionat de solidaritatea celor care iau parte la manifestația maraton și a povestit cum sunt ajutați de canadieni, care le oferă donații în mâncare sau bani. Vizi a criticat și mandatele de vaccinare solicitate șoferilor de guvernul Trudeau, afirmând că acestea „au distrus atât de multe vieți. Atât de mulți oameni și-au pierdut locurile de muncă, și-au pierdut speranța.”

„Am veni aici cu speranță și vom pleca cu libertate,” a spus Vizi, care ulterior a repetat unele dintre afirmații în cadrul unui interviu cu realizatorul Jesse Watters de la Fox News, unde a spus că steagul confederat – despre care diverși politicieni canadieni au afirmat că dovedește că demonstrația e dominată de suprematiști albi – a fost fluturat de o persoană care a vrut să-i facă pe manifestanți „să arate rău”.

Filmarea cu șoferul canadian de origine română a devenit virală, ea fiind răspândită în comunitățile de români care locuiesc în Canada, dar și în Statele Unite. În general, aceștia au lăudat opiniile lui Vizi și s-au declarat în favoarea protestelor camionagiilor canadienii.

De altfel, forumurile românilor care locuiesc în Canada sunt pline de comentarii legate de manifestația din Ottawa, cu români care au declarat fie că au fost deja la protest, fie că se mobilizează să participe.

Videoclipul, care a strâns aproape 400.000 de mii de vizualizări pe YouTube, a fost comentat pozitiv și de mulți alți internauți din Canada, Statele Unite, Nouă Zeelandă sau Australia, adică locurile în care proteste ale camionagiilor fie au avut loc, fie sunt în desfășurare sau urmează să aibă loc.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Este un interviu cu un alt șofer român, Cristian, dar în engleză. Are un camion cu cabină galbenă, este parcat pe o stradă ce dă în cea cu parlamentul.
    Sînt mulți români cu steaguri tricolore ce nu-i pe placul tuturor celor de la răscoală. E totuși Canada, îi înțeleg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE