luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEBrăila: Zeci de producători şi comercianţi au protestat, duminică, față de decizia...

Brăila: Zeci de producători şi comercianţi au protestat, duminică, față de decizia Guvernului de a închide piețele

Zeci de producători şi comercianţi au participat duminică la un protest organizat în faţa Pieţei Mari din Brăila, împotriva hotărârii luate de Guvern privind închiderea pieţelor care funcţionează în staţii închise începând de luni, 9 noiembrie, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, protestatarii reclamă faptul că măsura îi va aduce în pragul falimentului, având în vedere că, până acum au mers în pierdere, iar în această perioadă a anului, când urmau să aibă vânzări mai bune şi să îşi recupereze din pagube, sunt închişi fără nicio soluţie alternativă.

“În momentul în care a fost starea de urgenţă, pieţele nu au fost închise. Ne-am chinuit cu toţii, am ţinut angajaţii, aveam două ore de vânzare, am plătit chiriile, utilităţile. În momentul acesta, când, să fim sinceri, vânzările vor creşte, nu putem şi noi recupera din pierderile pe care le-am avut, lăsăm deschis doar supermarketul care vinde numai marfă de afară, iar producătorii români, care creează plus valoare pentru statul român, sunt închişi. Noi nu vom închide, să ştiţi. Noi, mâine dimineaţă, vom fi aici şi vom deschide. Aşteptăm poliţia să ne amendeze. Cât o să ne amendeze? O zi, două, cinci, o săptămână, o lună, dar noi nu vom pleca de aici”, a spus un producător care îşi vinde marfa în Piaţa Mare.

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a venit în mijlocul protestatarilor şi le-a propus comercianţilor ca soluţie pentru continuarea activităţii mutarea tarabelor în exteriorul pieţei şi oferirea gratuită a 40 de căsuţe din lemn, folosite în anii trecuţi pentru Târgul de Crăciun, care vor fi amplasate în parcarea Pieţei Mari şi vor fi branşate gratuit la curentul electric.

Ca soluţie pentru continuarea activităţii de către comercianţii care au în interiorul pieţei magazine care se pot închide cu rulouri sau cu uşă, primarul a precizat că se aşteaptă o aprobare de la ISU pentru ca acestea să funcţioneze în regimul mall-urilor, atâta vreme cât tarabele şi vitrinele frigorifice vor fi scoase din piaţă.

“Pentru magazinele situate în interior, care se pot închide cu rulouri sau cu uşă, propunerea noastră, pentru care urmează să primim aprobarea în cursul zilei de mâine de la ISU, este să îşi continue activitatea la fel ca şi mall-urile. Atâta timp cât scoatem tot ceea ce înseamnă tarabe şi vitrine frigorifice de pe mijlocul pieţei şi asigurăm condiţiile în exterior, aceştia să rămână la fel ca şi mall-urile, iar accesul să se facă coordonat”, a explicat Dragomir.

După cum a relatat R3Media, Premierul Ludovic Orban a cerut, sâmbătă, ca acolo unde piețele sunt închise din cauza restricțiilor sanitare să fie amenajate altele în spații deschise și, unde este posibil, să se organizeze piețe volante, unde producătorii locali să-și vândă legumele și fructele.

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate