vineri, martie 1, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Maia Sandu, tot mai departe de ideea Unirii: Țara noastră...

VIDEO | Maia Sandu, tot mai departe de ideea Unirii: Țara noastră este o țară independentă și trebuie să ținem la acest lucru

În cadrul emisiunii „Bună Seara”, de la postul Moldova 1, președintele Republicii Moldova a fost întrebată dacă nu regretă că nu a fost la Moscova pentru a negocia un contract. Ea a spus că nu vinde „o bucată de țară doar pentru ca să avem jumătate de an gaze mai ieftine”, conform unei postări a Partidului PAS.

„Noi am obținut un contract pe care puteam să-l obținem. Eu nu am să mă apuc să vând o bucată de țară doar pentru ca să avem jumătate de an gaze mai ieftine. Țara noastră este o țară independentă și trebuie să ținem la acest lucru.

Da, este greu acum, este greu pentru toți, inclusiv pentru că nu s-au dezvoltat în timp alternative, pentru că nu s-a investit în proiecte energetice. Pentru că nu a existat acest interes, pentru că a existat interesul să se facă scheme inclusiv la achizițiile de gaze și energie electrică.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Proiectele pe care le facem noi acum vor da rezultate peste 3, 4-5 ani și asta este important. Acum trebuie să ne descurcăm pornind de la situația în care suntem și asta o să facem. Eu nu o să vând o bucată de țară pentru a a obține un contract pe termen scurt.

Cei care astăzi povestesc despre ce fel de contract aș fi putut semna eu, de ce nu au semnat ei pe termen lung? De ce nu au asigurat un asemenea contract? Dacă ei au această capacitate și dacă tot au tot slujit Moscovei, în loc să slujească propriilor cetățeni în toți acești ani. De ce nu au asigurat un contract pe termen lung?”, a declarat Maia Sandu.

În ultimul timp, îndepărtarea Maiei Sandu de ideea unionistă este din ce în ce mai clară, afirmând în numeroase situații importanța păstrării independenței și integrității Republicii Moldova. Orientarea geopolitică a actualei guvernări se arată a fi îndreptată doar înspre Uniunea Europeană și celelalte structuri organizaționale occidentale.

Președintele Republicii Moldova a ținut un discurs în carul Parlamentului European, în luna mai. Ea a făcut apel la țările UE să susțină aspirațiile europene ale țării sale și a adăugat că Republica Moldova va sprijini mereu suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

Maia Sandu a afirmat, recent, că nu va exista o unire între România și Republica Moldova, decât dacă vrea poporul și va exista o „largă majoritate”. Totuși, în această situație, a spus că ea nu s-ar opune unei uniri.

După Congresul AUR, într-un interviu oferit în exclusivitate redacției R3media, senatorul Sorin Lavric a declarat despre Maia Sandu că aceasta dă semne de servitute față de globaliștii de la Bruxelles.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE