vineri, martie 1, 2024
ACTUALITATEEXCLUSIV VIDEO | Sorin Lavric, după Congresul AUR: Regimul Iohannis a îndatorat...

EXCLUSIV VIDEO | Sorin Lavric, după Congresul AUR: Regimul Iohannis a îndatorat țara cum nu am mai avut parte vreodată în istorie. Maia Sandu dă semne de servitute față de globaliștii de la Bruxelles

Sorin Lavric a fost reales în funcția de președinte al Senatului AUR, la Congresul partidului din data de 27 martie 2022.

Acesta a oferit un interviu exclusiv pentru R3media:

R3media: Domnule Senator, cu ce impresie rămâneți după primul congres al AUR ca partid parlamentar?

Sorin Lavric: „Rămân cu impresia unei creșteri spectaculoase. Să nu uităm că un Congres este un prilej de selecție interioară a membrilor. Unii vin, alții pleacă, în funcție de criteriul meritocrației. Acum 2 ani, la Iași, la primul Congres, când am ales primul for de conducere, aproape că nici nu ne cunoșteam între noi. Acum ne știm, ne-am verificat, știm fiecare ce hram poartă și de ce suntem în stare, iar Biroul Național de Conducere ales astăzi este întocmit exclusiv pe criteriul meritocrației. Așadar, plec de la acest congres cu impresia unei izbânde.

R3media: Care ar fi trei priorități, trei direcții de acțiune primordiale, ale noii conduceri a AUR?

Sorin Lavric: Prima prioritate ar fi reglementarea facturilor la energie electrică, fiindcă asta îi doare cel mai mult pe români, dincolo de lozinci, sloganuri și dealuri politice. A doua prioritate ar fi oprirea defrișării pădurilor, pentru că ele sunt jecmănite de braconieri sub ochii noștri, nu putem face nimic, pentru că o fac sub protecția legilor, iar a treia ar fi înlăturarea lui Iohannis, deși ne dăm seama că, prin mecanismul legislativ, nu suntem în stare să o facem, în ciuda numărului mare de semnături pe care le-am adunat.

Efectele nocive ale regimului Iohannis

R3media:Dacă ar fi să alegeți trei nenorociri pe care i le puteți imputa regimului Iohannis, care ar fi?

Sorin Lavric: Regimul Iohannis a împins poporul român la o perioadă de panică, de sărăcie și de șomaj, perioadă de 2 ani, a acestei pandemii, care până la urmă se va dovedi a fi o cacealma, după două luni de stare de urgență și apoi, lună de lună, stare de alertă când românii au fost împinși într-un colaps economic și financiar.

De asemenea, încurajând niște guverne de obediență față de Bruxelles, anume Orban și Cîțu, a îndatorat țara cum nu am mai avut parte vreodată în istoria noastră. Vor trebui să plătească nepoții noștri pentru aceste datorii și, totodată, Klaus Iohannis a lăsat o impresie care ne dovedește cât de indolent e la ce se întâmplă în țara, cât de puțin îi pasă de destinul României, el nefăcând altceva decât să subjuge România, să o pună într-o poziție subalternă și față de Bruxelles, și față de celelalte cancelarii occidentale.

R3media: Poate partidul AUR să promită că nu se vor mai repeta derapajele dictatoriale, anti-democratice, din ultima perioadă?

Sorin Lavric: Noi putem promite că nu se vor mai repeta derapajele anti-democratice ale regimului Iohannis, dar numai în măsura în care vom ajunge la guvernare. Altfel, nu facem decât tevatură mediatică și protestăm, însă pârghiile puterii nu sunt la noi.“, a completat senatorul AUR.

România, între imperialismul din Rusia și neomarxismul de la Bruxelles 

R3media: Țara noastră este prinsă între imperialismul rusesc și neo-marxismul de la Bruxelles. Cum facem să ieșim cu bine din treaba asta?

Sorin Lavric: Putem ieși din acest joc păstrându-ne fidelitatea față de noi înșine, adică rămânând naționaliști, suveraniști și străduindu-ne să avem destinul nostru, dar înăuntrul Uniunii Europene, însă una a statelor suverane și a națiunilor creștine și nu acest suprastat federal cu un singur guvern, un singur parlament și sun singur președinte.

Putin, în mod indubitabil este un cuceritor, este un invadator și un imperialist pravoslavnic. Va distruge Ucraina, nu știu ce se va întâmpla cu Ucraina, dar să ne rugăm că se va opri la Ucraina și să nu intre în Basarabia noastră.

R3media: Și dacă ar intra…ce să facem?

Sorin Lavric: Nu-mi dau seama ce putem face dacă Putin intră în Basarabia, pentru că noi suntem în NATO. Singura soluție, dacă cei de la Chișinău ar fi clarvăzători, este ca acum, în Parlament, să voteze o hotărâre de Unire a republicii Moldovei cu România. În felul acesta ar intra în ANTO și vor fi sub scutul de protecție NATO. Altminteri, dacă Maia Sandu le întreține în continuare basarabenilor iluzia că aderând la Uniunea Europeană, după aceea vor intra și în NATO, săvârșește o mare greșeală, pentru că UE nu vrea de fapt Republica Moldova, fiindcă le e frică de Putin și de influența Moscovei și nu vrea să intre în conflict cu Rusia.

Dacă basarabenii nu își iau în mâini frâiele destinului, putând hotărî, pentru că este o perioadă atât de tulbure, încât nu mai există o autoritate rusească și nici una ucraineană, doar că, din păcate, Maia Sandu dă semne de servitute față de globaliștii de la Bruxelles. Ea nu vrea o Moldovă unită cu România. Ea nu este o unionistă, ci trăiește cu iluzia că acel mic stat va putea avea statutul celorlalte state din Uniunea Europeană

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE