ACTUALITATEVIDEO | În Polonia se strâng mii de migranți la frontiera cu...

VIDEO | În Polonia se strâng mii de migranți la frontiera cu Belarus, pregătindu-se „o tentativă de a forța granița”

O mulțime de migranți s-a strâns luni la un post de frontieră închis dintre Polonia și Belarus, arată imaginile video publicate de armata și de paza de frontieră poloneze, transmite AFP, citat de Agerpres.

„Din ce în ce mai multe grupuri de migranţi sunt aduse la postul de frontieră Kuznica de către forțele belaruse”, a transmis pe Twitter Ministerul polonez al Apărării. Potrivit ministrului adjunct al apărării, Maciej Wasik, „mii de migranţi” se află la acest punct de trecere. El a dat asigurări că „forțele poloneze sunt pregătite pentru orice scenariu”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Serviciul de presă al pazei de frontieră a informat că „imigranți ilegali se adună la postul de graniță începând din această dimineață” și că „se pregătește o tentativă de a forța frontiera”.

Imaginile video nu au putut fi verificate în mod independent, dat fiind că Polonia interzice accesul jurnaliștilor în zona frontalieră imediată, în baza stării de urgență instituite acolo. Polonia afirmă că între 3.000 și 4.000 de migranţi, majoritatea originari din Orientul Mijlociu, sunt adunați de-a lungul frontierei sale.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...