duminică, februarie 5, 2023
ACTUALITATETolontan despre legea care dă puteri SRI și SIE în domeniul economic:...

Tolontan despre legea care dă puteri SRI și SIE în domeniul economic: Ne luptăm cu Putin, care decide singur tot, dar nu ne abținem să-i folosim mijloacele

Jurnalistul Cătălin Tolontan afirmă că noua lege prin care serviciile de informații (SRI și SIE) primesc oficial dreptul de a decide în probleme economice este una prin care se încalcă „spiritul Constituției, mandatul unor instituții care au alte lucruri de făcut”.

Tolontan a scris în Libertatea că „avizul SRI și SIE reprezintă, de fapt, un drept de veto nedeclarat, însă absolut, al acestor instituții secrete, care nu vor da socoteală pentru alegerile lor. Și nu e vorba doar despre investițiile mari. Ordonanța prevede, la Articolul 3, litera 2, că se vor analiza, „prin excepție”, și investițiile mai mici de două milioane de euro. „Dacă prin natura sau efectele sale potențiale pot avea impact asupra securității sau ordinii publice ori prezintă riscuri la adresa acestora”. Cu alte cuvinte, comisia va fi un filtru alb-negru pentru orice inițiativă semnificativă venită în România din afara UE”.

„Acum, întrebarea e: dacă o companie va fi recomandată de Hunter Biden, fiul președintelui Statelor Unite, va fi sau nu acceptată? Glumim. Dar competitorii acelei firme, să presupunem că sunt tot americani, vor primi aprobarea?

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Fără deliberare, Guvernul condus de generalul Ciucă deschide poarta unei mutații fundamentale în societate: dă dreptul oficial celor nealeși și nenumiți să conducă, ci doar să strângă informații, puterea de a interveni în decizia economică. Din păcate, ei aveau puterea informală, însă o exercitau până acum în afara legii. Acum e lege. Șefii afectează munca propriilor oameni din SRI și SIE Acesta este apogeul de până acum, vor urma probabil și altele, al poftei de dominație din care șefii SRI și SIE și-au făcut un scop. Eduard Hellvig și Gabriel Vlase sunt într-o mare eroare. Nu doar că ei fac o mișcare lipsită de loialitate față de instituțiile democratice ale României, față de societate, dar își pun și colegii într-o situație care poate avea consecințe. În serviciile secrete există, ca și în alte instituții publice, oameni care vor să-și facă treaba. Ei țin la reputația echilibrului și nonpartizanatului și încearcă să nu facă țăndări imaginea propriului job. Acești profesioniști sunt trădați de dorința de putere a șefilor SRI și SIE. Ne luptăm cu Putin, care decide singur tot, dar nu ne abținem să-i folosim mijloacele. Kremlin, muntele vrăjit”, a scris Tolontan în Libertatea.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate