ACTUALITATEVIDEO | Hamas a lansat o ploaie de rachete asupra Israelului. Peste...

VIDEO | Hamas a lansat o ploaie de rachete asupra Israelului. Peste 130 de proiectile au vizat metropola Tel Aviv

Marți seară, metropola israeliană Tel Aviv a fost ținta unei ploi de rachete lansate din Fâșia Gaza de mișcarea islamistă Hamas, relatează AFP.

Cu puțin înainte de ora 21:00 (ora 18:00 GMT), Hamas a anunțat că va lovi dur Israelul după ce forțele aeriene israeliene au distrus o clădire cu zece etaje în Fâșia Gaza în care își aveau birourile lideri ai mișcării islamiste palestiniene.

Sirenele au început să sune la Tel Aviv și în orașele din jur, potrivit armatei israeliene și jurnaliștilor AFP. Un purtător de cuvânt al poliției israeliene a declarat pentru AFP că un autobuz fără călători a fost lovit de o rachetă în orașul Holon.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Brațul armat al Hamas a susținut că a lansat 130 de rachete în direcția Tel Aviv. De luni seara și înainte de atacul în direcția Tel Aviv, aproximativ 480 de rachete au fost lansate de diferite grupuri palestiniene din Fâșia Gaza spre Israel, potrivit armatei israeliene. Aceste lovituri aeriene s-au soldat cu mai mulți morți și zeci de răniți.

Atacurile aeriene asupra Fâșiei Gaza, lansate în răspuns la primele tiruri cu rachete de luni, au ucis cel puțin 28 de persoane, între care zece copii, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza. Comandanți ai Hamas și ai Jihadului Islamic, al doilea grup armat islamist din enclavă, au fost uciși în aceste atacuri, conform acestor mișcări palestiniene, precizează Agerpres.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...