vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEVIDEO | George Simion și-a prezentat ideile cu care vrea să câștige...

VIDEO | George Simion și-a prezentat ideile cu care vrea să câștige alegerile prezidențiale. Candidatul AUR promite să creeze 400.000 de locuri de muncă prin „planul Simion”

Președintele AUR, George Simion, și-a prezentat ideile cu care vrea să câștige alegerile prezidențiale din această toamnă.

Într-o conferință desfășurată sub sloganul „George Simion, președinte 2024”, candidatul AUR a prezentat „planul Simion”.

Conform acestuia, „planul Simion” va crea 400.000 de locuri de muncă și va aduce „plus valoare” în țară.

„Vreau să fiu un președinte care va reda puterea românilor. De ce spun asta? Pentru că președintele României, este vehiculat în spațiul public, că nu este ales de români. Că este ales de francezi, germani, de ambasade, de oricine altcineva, dar nu de către români. Cred că după 35 de ani grei este timpul ca românii să își aleagă conducătorii. De aceea candidez cu acest scop, să le redau puterea românilor.

După aceea cred că este nevoie să redăm puterea românilor prin mai multă democrație. Există o castă care ne conduce, care nedemocratic, fără dezbateri publice, ia decizii importante pentru viitorul nostru, care îndatorează țara pentru consum, care donează, în generozitatea lor, dar pe cârca noastră, sisteme Patriot către alte state, lăsând cetățenii români fără protecție. Vedem că există o lipsă de democrație în spațiul public, informația este aleasă și ce apare la televiziuni este cenzurat. Niciodată ca acum în 2024 în România nu am avut o asemenea cenzură și o asemenea lipsă de libertate din partea presei, deși suntem în era tehnologiei și internetul sparge bariere. Vreau mai multă libertate și mai multă democrație, de aceea vreau să redăm puterea românilor, puterea care a fost luată, inclusiv cea de a alege. Iar felul viciat în care s-au desfășurat alegerile din 9 iunie este o dovadă în acest sens. Iar pentru a da putere unor oameni este nevoie ca aceștia să fie puternici, în putere. Un om slab, un om sărac, nu poate fi puternic, să ia propriile alegeri. Ajunge să își vândă votul, să depindă de șefi, să fie condiționat. Cred că acum lipsește puterea românilor.

Vin în fața dumneavoastră astăzi, apoi merg în toate orașele țării pentru a prezenta Planul Simion, care, pe lângă case la 35.000 de euro, are 200 de măsuri, 200 de componente. Le luăm pe rând.

Vrem să construim anual 100.000 de case la un preț standard de 35.000 de euro pentru apartamente de două camere. În cariere noi, cu toate sistematizările făcute și cu toate condițiile: creșe, grădinițe, spitale, locuri de joacă, parcuri, școli, policlinici. În momentul ăsta din păcate s-a construit în România, pe lângă marile orașe, un anumit tip de cartiere, cele dormitor. Strada are trei metri, nu are cum să ajungă un pompier acolo. Nu există locuri de joacă sau condițiile minime în anul 2024. „Dar nu mai trăim în comunism, George, nu se mai fac blocuri de către stat”. O să îl lăsăm pe Nicușor Dan să le facă? Nu le-a făcut. O să le facă domnul Boc la Cluj? Avem Florești și alte multe exemple pe lângă Iași, Timișoara, Brașov, de cartiere care nu au condițiile necesare de trai.

Ce vedeți aici este o promisiune populistă, așa ne-au spus unii și alții, că nu e posibil să construim case la 35.000 de euro. Cine de aici a construit case sau a vândut case în activitatea profesională? Este un preț de producție dacă ai terenul la dispoziție și utilitățile realist la 500-600 de euro metru pătrat în condițiile de astăzi, în 2024? Să transmiteți acest mesaj tuturor celor care nu cred și ne acuză pe noi de populism. Cred în viabilitatea acestui proiect, pentru că eu, în ciuda imaginii care s-a creat la anumite posturi TV, am făcut unul dintre cele mai bune licee din București, o facultate, master, o lucrare de licență și de disertație. Am învățat că în momentul în care SUA au intrat într-o criză financiară în perioada interbelică, președintele de atunci, Franklin Roosevelt, a venit cu un plan care s-a chemat The New Deal, un plan care a creat locuri de muncă și un plan de a injecta bani în lucrări publice. Am spus la Arenele Romane că îmi doresc ca toți românii să fie proprietari pe pământul lor, pe casa lor. Românii sunt proprietari chiar mai mult decât media europeană, doar că proprietari sunt părinții, bunicii noștri. Generația mea nu, stă în chirii sau este îndatorată la bănci. Ce cred că trebuie să facă un președinte și un guvern este să ia apărarea propriilor cetățeni, să impună firmelor de utilități să construiască toată infrastructura necesară așa cum îi obligă legea, să impună băncilor să nu dubleze sau tripleze rata dobânzilor. De aceea, pe lângă case la 35.000 de euro apartamentul de două camere, 50.000 de euro trei camere, 75.000 de euro apartament cu patru camere cu dobândă zero, propunem refinanțarea tuturor creditelor imobiliare, în funcție de suprafața pentru care românii s-au îndatorat.

Am avut în familie și mulți aveți cunoscuți, poate chiar voi ați luat credite de la bănci și ați pornit de la un credit de 1.200 de lei și ați ajuns la 2.300 de lei. Eu consider că acest plan care este mai mult decât un plan pentru alegerile prezidențiale și este mai mult decât un plan de guvernare, este un plan de țară care vine să reconstruiască România și care este la opțiunea conducătorilor pe acre România îi va avea la final de 2024. Cred că românii își pot alege singuri conducătorii care vor lua o decizie- ce fac cu cei 600 până la 800 de milioane de euro necesari pentru implementarea unui astfel de program care vine în ajutorul românilor cu credite și pentru împroprietărirea românilor. Îi dau pentru propria economie care va avea de câștigat și va avea de câștigat de la industria materialelor de construcții până la industria mobilei de exemplu. Acest plan va crea 400.000 de locuri de muncă și plus valoare în țară. Sau îi dau pe minireactoare din America? Sau pe sistemul Patriot? Sau pe 100 de mii de doze de vaccin? Toate lucrurile pe care vi le-am spus țin de decizie politică. Trebuie să vedeți ce vă oferă decidentul. Decidentul care candidează la prezidențiale, împreună cu ceilalți decidenți ai planului Simion care vor vorbi după mine și vor fi viitori senatori, deputați sau miniștri, se obligă să ducă la îndeplinire cele 200 de măsuri din Planul Simion.

Vreau să văd ce oferă conducătorii actuali ai României și candidații la alegerile prezidențiale în 2025 ca alternativă la creșterea taxelor, la îndatorarea României pentru consum? Vreau să vorbim despre cifre, despre soluții, despre felul în care alte țări, de la Italia, la Anglia sau SUA au ieșit din crize financiare. Vreau să văd dacă sistemul bancar din România și din alte țări, în momentul în care va avea 100 de mii de cetățeni care nu își vor mai putea plăti ratele la bancă ce vor face? Vor cere ajutor la stat. Nu e mai bine să intervenim acum și să oprim pierderi de vieți? Pentru că sunt oameni care se sinucid pentru că nu își mai pot plăti ratele la bancă. Nu o zice populistul și extremistul Simion, o zic statisticile. Vreau să vorbim despre acest plan și să vedem soluțiile lor. Pentru că ei spun că nu vor crește taxele, dar cresc taxele în aceste zile. Pentru că ei anunță că trăim mai bine decât ungurii sau că PIB ul nostru îl depășește pe cel al Poloniei. Stau în bula lor la Guvern sau Parlament, pentru că realitatea dură din țară este că românii nu trăiesc mai bine decât ungurii, grecii sau polonezii. Dacă vrem să impulsionăm economia trebuie ca cineva să vină cu un plan concret de creare a locurilor de muncă sau de industrii autohtone care să aibă de câștigat și de rezolvare a crizei existente pe piața forței de muncă.

A treia componentă importantă din planul Simion este reducerea taxării muncii. Propunem pentru primii 5.000 de lei o taxare a muncii redusă de la 47% la 25%, ca să putem oferi salarii decente românilor și să oprim exodul. Degeaba conving românii din diaspora să acceseze aceste case care le sunt destinate lor, le sunt destinate familiilor cu copii, românilor care stau în chirie și nu își permit acest lucru. Iar acest program este destinat tuturor românilor.

Vă zic sincer, pentru că îndeplinesc toate criteriile și pentru că sunt proaspăt tătic și eu pot să devin proprietar și să am propriul apartament prin Planul Simion.

Problemele de pe piața forței de muncă sunt complexe, avem un întreg pachet care vizează premierea oamenilor care muncesc, nu taxarea lor sau supraimpozitarea lor, nu taxe mărite precum se preconizează în 2025. Printre aceste măsuri se află și o chestiune care iată că nu mai este populistă. Viitorul președinte și viitorul Guvern susținut de AUR va tăia pentru toți oamenii care pot munci și sunt capabili ajutoarele sociale. Nu este drept, toți cei care sunt momiți cu ajutoare sociale sunt masă de manevră electorală. Sunt ținuți în sărăcie și subdezvoltare. Nu este corect pentru ei. Nu e vorba doar de o candidatură la funcția de președinte. Este un pachet complet. Cineva trebuie să reducă cheltuielile statului român, să elimine membri de partid care nu au nicio capacitate să fie în instituțiile și în administrația publică locală și centrală și trebuie să elibereze statul de paraziți, lipitori de afișe și oameni fără competențe. Iar dacă lucrul ăsta nu este popular sau pe placul unora pe noi nu ne deranjează acest lucru. Să vină alți candidați să vedem cum văd ei lucruri. Pentru că premierul țării a ieșit acum un an de zile și a zis că va elimina din aparatul bugetar.
AUR va propune Parlament cu 300 de parlamentari, 12 ministere și maxim 50 de secretari de stat.

În momentul ăsta sunt 200 de secretari de stat degeaba. Nu au nicio atribuție, au un birou mare, secretară, mașină la scară, casă de la RAAPPS, șoferi, patru consilieri și nicio atribuție. Oamenii ăștia nu au alt rost decât să îl țină în funcție pe Ciolacu și pe Ciucă.
Sunt singurul candidat la alegerile prezidențial care nu vine cum au venit toți ceilalți cu promisiuni pe care dacă le respectă sau nu…nu avem cum să îi tragem la răspundere. Există o dezbatere despre mandatul reprezentativ și mandatul imperativ. Promisiunile cuprinse în planul Simion le-am inclus și într-un contract pe care îl voi semna cu fiecare român, începând de mâine, fizic în toate orașele țării.

În acest contract, la articolul 2, prevede următoarea chestiune, și este un contract făcut după toate normele juridice. Dacă nu respectăm termenele asumate în contract viitorul președinte George Simion își dă demisia din funcția de președinte. Vreau ca acest contract să ajungă în mâna fiecărui român care își dorește refinanțarea creditelor, scăderea taxării muncii sau un apartament la prețul corect al pieței, nu la prețul oferit de mafia imobiliară sau un preț afectat de către administrațiile locale care pentru o autorizație cer șpagă.
De astăzi am deschis site-ul unde se poate semna contractul: planulsimion.ro și invit toți românii să meargă și să își pună semnătura pe contractul cu viitorul președinte al României.

Vreau să le arătăm împreună tuturor celor care spun că nu se poate, că de fapt se poate”, a spus Simion.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE