sâmbătă, iulie 13, 2024
ȘTIRIEpiscopul Iustin al Maramureșului: N-au murit mai mulți decât la o gripă...

Episcopul Iustin al Maramureșului: N-au murit mai mulți decât la o gripă și ne-au ținut sub teroare. Au zis, „ne vaccinăm ca să nu pun în pericol, vecinul”. Ce aberație!

PS Iustin al Maramureșului a criticat dur felul în care autoritățile și mass-media s-au comportat în timpul pandemiei.

Episcopul Bisericii Ortodoxe Române a început afirmând că în ultimii ani a apărut o „epidemie” de totalitarism.

PreaSfinția Sa a spus că oamenii au stat închiși, în casă, de frica autorităților, care au dorit să arate „că pot să închidă națiunea”.

„Nazism, fascism, comunism, globalism, neo-marxism, ecologism și mai sunt și altele pe care nu vi le mai spun. Toate acestea sunt ideologii, utopii, care fac victime. Victime în pandemie, victime în tot felul de …

Vedeți, tot ce se impune, prin forța legii și nu prin convingerea maselor, e ideologie, utopie, e distructiv și e totalitarism. A trebuit să stăm închiși, de frică. Nu că am fi murit. Că tot au murit. N-au murit mai mulți decât la o gripă și ne-au ținut sub teroare. Și-au impus forța, au arătat că pot să închidă națiunea. Și au închis Terra. Mijloacele media sunt aservite, ușor de cumpărat”, a spus PS Iustin în predica de duminică, 26 noiembrie.

Episcopul maramureșean a amintit că toți aceia care au contestat politica oficială au fost acuzați în fel și chip. PS Iustin a spus că teoria oficială a vaccinării pentru „binele vecinului” a fost „o aberație”, dar a făcut să se vândă vaccinul.

„Și cine a ieșit din rând a fost „conspiraționist” și anti „sănătate publică”. Au zis, „ne vaccinăm ca să nu pun în pericol, vecinul”. Ce aberație! Și nici măcar nu a imunizat, pe cine s-a vaccinat. Dar și-au vândut bine vaccinul. Au făcut miliarde.

Dumnezeu să-i ierte sau să-i pedepsească cum vrea el, nu cum ni se pare nouă”, a mai explicat ierarhul ortodox.

PS Iustin a atras atenția și asupra „ideologizării școlii”, care amenință moralitatea tinerilor.

„Va veni vremea când profesorii nu vor mai avea voie să le spună copiilor despre lucruri sfinte. Dar încă, în Maramureș, în România…România încă e normală, are 90% normalitate, dar apar, încet, încet, diferite lucruri…Să ne ajute Dumnezeu să veghem ca tinerii noștri să fie virtuoși și morali, să-L caute și să-L slujească pe Dumnezeu, așa cum au făcut-o moșii și strămoșii noștri”, a explicat episcopul în cuvântul la la Duminica a 30-a după Rusalii.

PS Iustin a fost unul dintre ierarhii care au luat atitudine față de politica oficială din pandemie. Ierarhul a comparat certificatul verde cu carnetul de membru de partid al Partidului Comunist.

În 2020, Episcopul a criticat închiderea bisericilor de sărbători, afirmând că „Libertatea este darul suprem al lui Dumnezeu și nimeni nu-l poate îngrădi ori confisca”

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Dupa razboi multi viteji se arata.Aproape tot BOR-ul ati tacut cand regimul vaccinist a batjocorit Sfanta Zi a Pastelui din 2020 ,se stiu faptele.Cinste lui IPS Teodosie ,Episcopul Ambrozie si celor cativa ierarhi care pot fi numarati pe degete care au avut curajul si credinta de a se opune acelei blasfemii.Restul ,atunci cand nu taceau complice,laudau masca si vaccinul iar acum sunt binemerci pe functii si se dau dreptcredinciosi .De fapt cand au drept purtator de vorbe pe unul ca Banescu nu ai de unde sa ceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE