luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Noi explozii în Chilia Nouă, în Ucraina, vizibile de pe...

VIDEO | Noi explozii în Chilia Nouă, în Ucraina, vizibile de pe teritoriul românesc

În cursul nopții trecute au avut loc mai multe explozii peste Dunăre, în localitatea ucraineană Chilia Nouă, care au fost vizibile cu ochiul liber de pe teritoriul românesc, din Chilia Veche.

Atacurile nocturne au durat trei ore în noaptea de marți spre miercuri și au vizat districtul Ismail, unde o persoană a decedat, a declarat guvernatorul regional Oleg Kiper pe Telegram. Este vorba despre un lucrător agricol care a fost grav rănit și a murit la spital. „Distrugeri și incendii au fost înregistrate în mai multe așezări”, a adăugat el, precizând că infrastructura portuară și agricolă a fost avariată, inclusiv clădirile administrative.

Portul Ismail de pe fluviul Dunărea, care se învecinează cu România, membră NATO, a devenit o rută principală de export pentru produsele ucrainene după retragerea Rusiei dintr-un acord privind cerealele negociat de ONU în iulie.

„Este o tragedie ce se întâmplă la câteva sute de metri de noi, când oameni nevinovaţi, civili, sunt atacaţi într-un mod atât de brutal. Din fericire, aici, la noi, pe malul românesc, suntem în siguranţă. Lumea este îngrijorată când aude şi vede ce se întâmplă dincolo, dar, din păcate nu avem ce face. Am stat de vorbă cu oamenii şi nu i-am văzut speriaţi, pentru că nici nu au de ce, dar… sunt alături cu sufletul ce oamenii de dincolo. Avem prieteni acolo, unii au rude. Vă daţi seama că nu le e uşor…”, a declarat pentru „Tulcea Noastră” primarul din Chilia Veche, domnul Ciauş Timur.

Atacul de aseară nu ar fi primul de acest fel.

Dealtfel, zilele trecute reprezentantul Ministerului de Externe al Ucrainei a susținut că drone rusești au căzut și explodat inclusiv pe teritoriul României, asupra infrastructurii portuare de la Izmail.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate