ACTUALITATEPeste 40 de milioane de doze de vaccin anti-covid, administrate la nivel...

Peste 40 de milioane de doze de vaccin anti-covid, administrate la nivel mondial, în mai puțin de două luni

Peste 40 de milioane de doze de vaccin anti-covid au fost administrate la nivel mondial, până în prezent, anunță AFP, citată de Agerpres.

Vaccinarea anti-covid, scrie AFP, se realizează în 60 de țări și teritorii, ceea ce reprezintă circa 61% din populația mondială.

Potrivit sursei citate, până în prezent au fost administrate peste  40.062.825 de doze. Această cifră este mai mica comparativ cu cea reală, întrucât mai multe ţări cu populaţii foarte mari, precum China, Statele Unite şi Federaţia Rusă, nu au datele actualizate.

În Israel au fost administrate 2,43 milioane de doze de vaccin (aproximativ 24,5 % din populația națională).

În UE au fost administrate cinci milioane de doze, iar în Statele Unite circa 12,2 milioane de doze. În China, datele anunță peste 10 milioane de doze. În Europa, Marea Britanie a administrat 4,31 de milioane de doze unui număr de 3,8 milioane de persoane (5,7% din populaţia sa).

Potrivit sursei citate, în prezent, şapte vaccinuri sunt utilizate la nivel mondial.

Cele dezvoltate de Pfizer-BioNTech (alianţă americano-germană) şi de Moderna (companie americană) sunt dominante în America de Nord, Europa, Israel şi ţările din regiunea Golfului Persic.

Vaccinul AstraZeneca-Oxford (produs britanic) este folosit majoritar în Marea Britanie şi în India. India foloseşte şi un vaccin dezvoltat pe plan local de compania Bharat Biotech.

Vaccinul Sputnik V, produs de Institutul Gamaleia din Moscova, este administrat în Rusia, dar şi în Argentina, Belarus şi Serbia.

În ceea ce priveşte vaccinurile chinezeşti, în afara Chinei, cel dezvoltat de Sinopharm este administrat în Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Seychelles şi Iordania, iar cel produs de Sinovac este folosit în Indonezia, Brazilia şi Turcia.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...