vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Cătălin Striblea, unul dintre cei mai progresiști jurnaliști din România:...

VIDEO | Cătălin Striblea, unul dintre cei mai progresiști jurnaliști din România: Trebuie să facem orice se poate ca să recuperăm Moldova. Chișinăul e un oraș absolut românesc și trebuie să facem să fie al nostru

Cătălin Striblea, unul dintre cei mai progresiști jurnaliști din România, spune că „interesul nostru național e legat de Moldova“ și pledează deschis pentru unirea Basarabiei cu România.

„Intresul nostru național e legat de Moldova. Noi trebuie să facem dr*ci, laci, orice se poate pentru a recupera bucata aia de pământ și bucata aia de popor. Ălea e poporul nostru, Orice s-ar spune, sunt frații noștri.

Nu azi, nu mâine, nu acum, poate peste 20 de ani, poate intră în Uniunea Europeană, însă noi trebuie să avem lucrurile acelea ale noastre.

Întotdeauna a fost bucățica noastră. Acolo e popor român. Sigur că e un popor român contaminat, pus sub o stăpânire străină, sub cea mai îngrozitoare stăpânire străină cu putință, dar e un popor pe care noi trebuie să-l avem. Are credința, valorile noastre, simbolurile noastre. Mulți dintre noi avem familii dincolo de Prut. Legăturile s-au păstrat.

Noi chiar trebuie să avem bucata aia de pământ. Chișinăul e un oraș absolut românesc și trebuie să facem să fie al nostru“, a spus Cătălin Striblea la podcastul Vin de-o poveste cu Radu Țibulcă.

@radutibulca

Despre Republica Moldova #vindeopoveste #podcast #foryou #fy #fyi #fyp

♬ sunet original – Radu Țibulcă

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

6 COMENTARII

 1. Eu mă întreb dacă școală (economie etc.) n-ar fi bine să vreți. Nu de alta, dar ca să se poată și „agenții contaminanți” de traiul în România, decât să-l prefere (patriotic!) în țara de unde provin.

  În sfârșit, aflu (neoficial) ce argument au rușii: Stalin a făcut-o! În 1924 (probabil ca să se răzbune pe d-l Mârzescu, nu ?).

 2. Teritoriul dintre Prut şi Nistru nu este altceva decât jumătatea de est a Moldovei, cu capitala la Iaşi, aşa cum teritoriul dintre Suceava şi Ceremuş, cunoscut sub numele de Bucovina, nu este altceva decât nordul Moldovei, iar Moldova este provincia cu înalt prestigiu istoric şi, poate, cu cel mai ridicat procent de inteligenţă nativă a României.
  Numele de Basarabia desemna, de fapt, numai sudul Basarabiei în 1812. Când ruşii au instituit ocupaţia rusă a teritoriului dintre Prut şi Nistru, au interzis numele de moldovean; chiar l-au prigonit.
  De unde provine numele de Basarabia: sudul acestui teritoriu, Bugeacu, o câmpie, a fost întotdeauna posesia Ţării Româneşti. Se numea Basarabia după numele dinastiei Basarabilor care a întemeiat Ţara Românească. Aici, în Bugeac, Ţara Românească se apăra de invaziile din est, în special de invaziile tătarilor.
  În 1924 Stalin a fondat la Tiraspol aşa-zisa Republică Socialistă Sovietică Moldovenească cu scopul de a lua Basarabia şi apoi Moldova, şi de atunci nu se mai întrebuinţează de ruşi cuvântul “Basarabia”, ci cuvântul “Moldova”. Dar noi din Bucureşti îi spunem “Basarabia” şi ne gândim că este jumătatea de est a Moldovei.

 3. Mai bine v-ați concentra pe Transilvania, să nu o pierdem. Dacă mergi în unele zone prin România și ceri de la o covrigărie un covrig in limba română s-ar putea să primești niște vânătăi. Asta in cel mai bun caz! In cel mai rău caz primești un covrig in jurul gatului. Din sârmă! Voi visați unirea cu Basarabia când țara se destramă sub ochii voștri! Jurnaliști de carton!

 4. Știm bine că Știrblea nu are o criză bruscă de patriotism ci a primit ordin de la centrala de propangandă că s-a dat voie la patriotism numai in masura in care putem crește sprijin pentru Ucraina și eventual să facem provocări pentru rușii din Moldova și românii care nu-s unioniști ca să complicăm Rusia și eventual să găsim motiv să mergem la război.

  știm bine că Germania și UE s-au opus unirii Moldovei de 3 decenii, nu ne facem iluzii.

  vrem unire – insă atenție la măgăruș că alții au alte jocuri

  • Sa facem unirea, macar cu asa-zisa “republica Moldova”, ca ne ocupam in pasii urmatori de magarus si de celelalte teritorii romanetsi ce se vor unii ulterior: nordul Bucovinei, Tinutul Herta, Bugeacul si Insula Serpilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE