joi, februarie 9, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Boris Johnson a anunțat că demisionează din funcția de premier...

VIDEO | Boris Johnson a anunțat că demisionează din funcția de premier al Marii Britanii și din fruntea Partidului Conservator, dar va rămâne interimar până la desemnarea unui nou prim-ministru

Boris Johnson a anunțat joi că demisionează din fruntea guvernului Marii Britanii și a Partidului Conservator, dar va rămâne ca interimar până când un nou premier este desemnat de Parlament.

Johnson a făcut declarația în fața sediului din Downing Street nr. 10

“Este clar că voința Partidului Conservator este să existe un nou lider al partidului și, prin urmare, un nou prim-ministru. Procesul alegerii unui nou lider trebuie să înceapă acum iar calendarul va fi anunțat săptămâna viitoare (…) Noului lider, oricine va fi, îi promit că îi voi acorda tot sprijinul pentru a ajuta poporul britanic să depășească aceste momente dificile. Multumesc tuturor agențiilor, funcționarilor publici, celor din administrație și mai ales celor de la NHS care au ajutat într-un moment dificil”, a spus el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cu puțin timp înainte de declarația publică, Johnson a numit un nou cabinet, după ce s-a confruntat în ultimele zile cu zeci de demisii din echipa sa guvernamentală.

BBC relatează că între noii titulari de portofolii se numără James Cleverly la Educație, Greg Clark la Administrație Locală și Locuințe și Kit Malthouse, desemnat membru al cabinetului cu cea mai înaltă funcție, după cea de prim-ministru.

Robert Buckland, fostul titular al Justiției, a fost numit Secretar pentru Țara Galilor.

BBC a relatat că, în cursul dimineții, Boris Johnson a ajuns la un acord cu Graham Brady, președintele Comitetului 1922 din Partidul Conservator, o structură cu rol esențial în selectarea liderilor formațiunii.

Potrivit înțelegerii, Johnson urma să-și anunțe, joi, demisia din funcția de lider al formațiunii de guvernământ și angajamentul că va părăsi postul de prim-ministru la toamnă, când Partidul Conservator își va alege un nou conducător.

Însă voci din rândul conservatorilor i-au cerut să demisioneze imediat din funcția de șef al guvernului, argumentând că nu mai poate conduce țara după seria de scandaluri în care a fost implicat , conform Antena 3.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate