vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Ambasadorul Franței la București: Vom depune toate eforturile pentru extinderea...

VIDEO | Ambasadorul Franței la București: Vom depune toate eforturile pentru extinderea Spațiului Schengen, primind și România

Ambasadorul Franței la București, Laurence Auer, a declarat marți, în cadrul Conferinței de lansare a Președinției franceze la Consiliul Uniunii Europene, că se vor depune „toate eforturile” pentru extinderea Spațiului Schengen, inclusiv pentru primirea României în acesta, relatează Agerpres.

La evenimentul care marca începutul unui mandat de șase luni pentru Franța, alături de doamna ambasador au fost prezenți și ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu și șefa Reprezentanței Comisiei Europene la București, Ramona Chiriac.

„În aceste șase luni vom depune toate eforturile pentru a contribui la extinderea Spațiului Schengen, primind alături de noi și România. Am afirmat de mai multe ori că România a îndeplinit toate criteriile, a trecut toate probele tehnice pentru a considera că este pregătită să adere la spațiul Schengen (…) Suntem pregătiți să lucrăm pentru a extinde Spațiul Schengen.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acum facem legătura dintre pachetul de măsuri pentru Schengen și pentru azil și migrație în scopul de a consolida Spațiul Schengen. Președinția franceză nu are un plan anume pentru această extindere a Spațiului Schengen, nu există un calendar precis al Consiliului UE, pentru că în dosarul Schengen avem pe de o parte o consolidare a codului vamal.

Cele două exerciții, din punctul de vedere al președinției, extinderea și consolidarea, trebuie să aibă loc simultan, pentru a avea per ansamblu un Spațiu Schengen care să funcționeze armonios și (…) avem obiectivul de a face un spațiu în care statele membre ale Schengen să se întrajutoreze”, a declarat diplomatul francez.

Ramona Chiriac a subliniat faptul că România „are rolul său, clar stabilit în arhitectura viitoare a Spațiului Schengen”.

„Mesajul clar al Comisiei Europene în ceea ce privește apartenența României la Spațiul Schengen este că România îndeplinește toate condițiile tehnice și că acum decizia politică în unanimitate va reveni Consiliului Uniunii Europene și în acest sens salutăm prioritatea președinției franceze pe această linie”, a spus aceasta.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ministrul Bogdan Aurescu a precizat că România îndeplinește de mult timp condițiile de aderare și că intrarea în Spațiul Schengen este o prioritate.

România susține un Spațiu Schengen perfect integrat care va include și funcționarea pieței unice. În ceea ce privește noua dimensiune, care imprimă o dimensiune politică a Spațiului Schengen, adeziunea României la Spațiul Schengen rămâne un obiectiv prioritar, pentru că țara noastră îndeplinește deja de câțiva ani criteriile de aderare”, a declarat ministrul Aurescu.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE