luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEVIDEO | 30 de răniți în Germania, după ce festivalul Eritreea a...

VIDEO | 30 de răniți în Germania, după ce festivalul Eritreea a degenerat într-un război civil. Poliția a fost atacată cu pietre, cuțite și bare de oțel

Mai mulți migranți africani înarmați din Eritreea au atacat și rănit polițiști și ajutoare la un festival planificat în orașul central german Gießen, în weekend, eveniment soldat cu cu 30 de răniți.

Incidentul a implicat persoane înarmate care au atacat cu pietre și cuțite chiar înainte de începerea Festivalului Eritreea, care era programat să aibă loc la centrul de expoziții al orașului, sâmbătă seara. Criticii spun că evenimentul este o sărbătoare a regimului militar din Eritreea.

Acum se fac cercetări, printre altele, pentru suspiciunea de vătămare corporală și încălcarea ordinii publice. În prezent, martorii sunt audiați, sunt colectate probe și sunt evaluate declarațiile martorilor. Potrivit Der Taggespsiegel, aproximativ 30 de persoane au fost rănite, însă aceasta este doar o estimare preliminară. În plus, șapte polițiști au suferit răni ușoare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La început, în fața locului au protestat contra-demonstranți, inclusiv 200 de tineri. Mai târziu, unii dintre ei au depășit gardurile de securitate și au luat cu asalt locația. Atacatorii, care veneau din Eritreea, au folosit bare de fier, cuțite, bețe și pietre împotriva lucrătorilor festivalului, precum și a forțelor de poliție care au fost prezente pentru a proteja evenimentul. Ofițerii au ripostat cu bastoane și spray cu piper.

Poliția a reușit să disperseze revolta, să aresteze temporar un „număr mare” de atacatori și să confiște diferite arme la fața locului, inclusiv cuțite și bare de fier. Salvatorii care au fost chemați au sosit puțin mai târziu pentru a acorda îngrijiri medicale răniților.

Festivalul Eritrea a fost apoi anulat prin ordin al poliției. Chiar și în perioada premergătoare evenimentului, s-au discutat dacă evenimentul ar trebui să fie aprobat. Eritreenii exilați, care sunt în opoziție cu guvernul militar din țara africană, încercaseră în zadar ca festivalul cultural să fie interzis în prealabil de către o instanță germană.

Ei au susținut în instanță că dictatura militară autoritară din nord-estul Africii folosește festivalul pentru a colecta donații în Germania, conform Remix News.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate