ACTUALITATEVictorie pentru micul fermier: Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, anunță că va retrage...

Victorie pentru micul fermier: Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, anunță că va retrage ordinul care permite creșterea a maxim 5 porci în gospodărie

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că va retrage din dezbaterea publică ordinul prin care limita la 5 numărul porcilor pe care o persoană îi poate crește în gospodărie, informează Agrointel.

Conform lui Adrian Oros, Ministerul Agriculturii nu trebuie să reglementeze sectorul de creștere a suinelor în sensul de a sancționa creșterea ilegală a suinelor întrucât alte autorități ale statului ANSVSA sau ANAF, trebuie să acționeze pentru a stopa atât pesta porcină africană, cât și creșterea în afara normelor a suinelor.

„Ordinul de care povestim este un proiect de ordin, nu are niciun efect. Am vrut doar să provoc o discuție legată de creșterea porcului în România și problema pestei porcine africane. În vigoare este Ordinul 538 care conține exact aceleași prevederi că pentru consum propriu poți crește maxim cinci porci. Ordinul acesta este în vigoare. Care este efect a avut zero, nu s-a întâmplat nimic nici cu relansarea creșterii porcului în România, nici cu PPA”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros în cadrul unui interviu acordat în această seară la Agro TV. În cadrul dialogului, Adrian Oros a declarat ferm că va retrage proiectul de ordin cu privire la creșterea suinelor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Acest ordin a fost foarte contestat, senatorul PSD Călin Matieș afirmând că regulile impuse ar fi fost imposibil de respectat de către țărani.

La rândul său, deputatul AUR Daniel Rusu a spus acest ordin „duce la nimicirea totală a micilor producători din România, respectiv dispariția micilor gospodării țărănești, precum și a exploatațiilor mijlocii cu efective de 30-130 de capete”.

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...