miercuri, mai 22, 2024
ACTUALITATEVânzările de mașini electrice scad în toată Europa. Cererea e din ce...

Vânzările de mașini electrice scad în toată Europa. Cererea e din ce în ce mai mică, în ciuda planurilor UE de a interzice motoarele pe benzină și motorină din 2035

Vânzările de mașini electrice (EV) au scăzut în toată Europa în martie, pe măsură ce cererea a fost tot mai mică. Acest lucru se întâmplă în ciuda eforturilor UE de interzicere a vehiculelor pe benzină și diesel până în 2035, potrivit Breitbart.

Daily Telegraph raportează că vânzările de mașini alimentate cu baterii au scăzut cu 11,3%. Cererea din Germania, cea mai mare economie a Europei, a scăzut cu 28,9%, potrivit Asociației Producătorilor de Automobile Europeni (ACEA).

Doar 13% dintre noile înmatriculări au fost electrice. Procentul e în scădere de la 13,9% în martie anul trecut și de la 14,6% pentru tot 2023. Tendința descendentă se păstrează de mai multe luni.

Cifrele generale arată că vânzările de vehicule electrice au stagnat, în ciuda planurilor Europei de a interzice vânzarea de mașini noi cu motor cu ardere internă până în 2035.

Potrivit raportului Telegraph, Volkswagen, Mercedes-Benz și Tesla au înregistrat scăderi ale vânzărilor de mașini electrice în primele trei luni ale anului.

Scăderea vânzărilor de vehicule electrice din ultimele luni nu s-a limitat la Europa.

Tesla, de exemplu, a scăzut livrările în primul trimestru din 2023. Este prin scădere anuală de la începutul pandemiei în 2020. Din cauza acestui lucru, Tesla a anunțat și disponibilizări. 10% din personal a fost concediat.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE