miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEO nouă lovitură pentru mașinile electrice. Compania Mercedes-Benz a anunțat că nu...

O nouă lovitură pentru mașinile electrice. Compania Mercedes-Benz a anunțat că nu va renunța la motoarele pe benzină

Mercedes-Benz a anunțat că renunță la dorința de a produce doar mașini electrice. Producătorul german și-a dat seama că viitorul acestora nu e foarte promițător, potrivit Ziarul Românesc.

Compania care în 2021 și-a propus ca până în 2030 să producă doar mașini electrice face acum un pas în spate. La acea vreme reprezentanții Mercedes-Benz au spus că trecerea la vehicule electrice ar trebui să aibă loc doar pe piețele „care o permit“. În prezent, se pare că piețele nu permit încă acest lucru.

Compania a anunțat că, potrivit calculelor sale, doar 50% din mașinile vândute în 2030 vor fi vehicule electrice. Astfel, mașinile pe benzină și cele hibride vor continua să fie produse șși în deceniul următor.

„Clienții și condițiile de piață decid, ele vor determina ritmul de transformare”, a transmis producătorul.

„Compania intenționează să fie capabilă să satisfacă diferite nevoi ale clienților până în anii 2030. Fie că este vorba de o propulsie pur electrică sau de un motor cu combustie electrificat”, a mai precizat Mercedes-Benz.

Trecerea completă nu este posibilă nici măcar în Europa, unde vânzările de electrice sunt mult mai mari decât în SUA. În 2023, în Europa vânzările au reprezentat 13% din total, iar în SUA doar 8%. Facem precizarea și că în ianuarie 2024, vânzările de mașini electrice au scăzut foarte puternic față de anul trecut.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE