joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEUnul dintre cei mai buni cicliști din lume, italianul Sonny Colbrelli, se...

Unul dintre cei mai buni cicliști din lume, italianul Sonny Colbrelli, se retrage din sport la doar 32 de ani, după ce în martie s-a prăbușit, după un stop cardiac

Ciclistul italian Sonny Colbrelli (foto) își va anunța, oficial, retragerea din sport pe 15 noiembrie, într-o conferință de presă, a scris în exclusivitate, cotidianul Gazzetta dello Sport.

Conform prestigiosului jurnal peninsular, Colbrelli, unul dintre cei mai prestigioși rutieri ai lumii, își va anunța retragerea din sport, într-o conferință de presă pe 15 noiembrie.

În vârstă de 32 de ani, Colbrelli nu a concurat decât de două ori în 2022. Prima oară, a terminat pe locul doi în cursa de o zi Omloop Het Nieuwsblad, iar a doua oară a participat la Turul Cataluniei. Acolo, însă, după prima etapă, în care a terminat pe locul 2, s-a prăbușit la pământ unde a zăcut inconștient.

Conform diagnosticului medicilor, Colbrelli a suferit atunci un stop cardiac. În urma acestei probleme de sănătate, i s-a instalat un defibrilator.

Necazurile cu sănătatea au apărut ca din senin, mai ales că 2021 a fost un an excepțional pentru Colbrelli.

Anul trecut, cicilistul italian a devenit campion european și național, a câștigat clasicul Paris-Roubaix, Memorialul Marco Pantani, a câștigat Tricoul Verde în Turul Romandiei și în Critérium du Dauphiné.

În 2022, însă, după cum spuneam, a apucat să concureze doar de două ori: după cursa Omloop Het Nieuwsblad, rutierul italian a declarat forfait din cauza unei bronșite.

Aceste probleme de sănătate, apărute brusc în 2022, sunt cel puțin dubioase, dacă ne gândim la numărul uriaș de teste fizice la care sunt supuși cicliștii înainte de a participa la o cursă.

Având în vedere că Sonny Colbrelli este profesionist de zece ani, este clar că problemele cardiace apărute în 2022 nu au fost detectate niciodată până acum, altfel nu ar fi putut să concureze.

Conform regulamentului Uniunii Cicliste Internaționale (UCI) pentru a participa la competițiile organizate de acest for în 2021 a fost nevoie de un certificat verde emis de către aceasta.

Certificatul verde se putea obține prin vaccinare, pentru nouă luni sau prin testare repetată, pentru șase luni. Un comunicat de presă al UCI, de la începutul anului 2022, anunța că 89% dintre cicliștii înregistrați sunt vaccinați.

Un indiciu clar că Sonny Colbrelli era vaccinat este faptul că a participat la Omloop Het Nieuwsblad 2022, cursă care a avut loc în Belgia, pe 26 februarie 2022. Restricțiile pentru intrarea în Belgia a nevaccinaților s-au ridicat abia pe 23 mai. Cu doar patru zile înainte de această cursă, Belgia anunța că a scăzut validitatea certificatelor verzi și doar cei cu bustere au certificat verde pe perioadă nelimitată.

Retragerea prematură a lui Colbrelli, după ce s-a prăbușit inconștient, vine după ce o mulțime de alți sportivi și fotbaliști au acuzat același gen de probleme în 2021-2022. Unii, precum fotbalistul Sergio Aguero (33 de ani), s-au retras brusc din activitate, după un colaps pe teren. Alții au decedat, în floarea vârstei.

O listă incompletă a acestor cazuri găsiți aici. Despre unii dintre acești sportivi, precum Aguero, știm că erau vaccinați.

Când fostul atacant al naționalei Angliei, Trevor Sinclair, a pus problema posibilei legături între vaccinuri și cazurile sportivilor, a fost scos din emisie.

Aceeași situație o remarca și jurnalistul englez Carlo Garganese, care a comentat pe tema numeroșilor sportivi care au căzut pe teren în ultimul an, din senin.

„Devine înfricoșător. Fotbalul trebuie să investigheze ceea ce-i face pe acești jucători să se prăbușească cu probleme cardiace/de respirație sau în piept.

Și înainte ca gloata să sară pe mine, nu sugerez nimic. Dar în mod clar, în acest sezon e ceva anormal și nu vrem tragedii”, a menționat el.

Jurnalistul român, Dan Udrea, a scris în GSP că în redacții nu este voie să se ridice problema dacă există vreo legătură între vaccinare și valul de AVC-uri și atacuri de inimă apărute la sportivi.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate