ACTUALITATEValeriu Gheorghiță: Probabil că imunitatea de grup în Romania este începând de...

Valeriu Gheorghiță: Probabil că imunitatea de grup în Romania este începând de la 30% până la pe la 45%. Riscăm un „val 4”

Într-o emisiune la Digi24, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a declarat că „imunitatea de grup în România” începe „de la 30% până pe la 45%”. Acesta vorbește despre o scădere a intenției de vaccinare, menționând că s-a ajuns la „populația ezitantă”.

Colonelul Gheorghiță a împărțit populația în trei categorii: cei ce doresc să se vaccineze (dintre care mare parte au și făcut-o), cei ezitanți și cei ce nu doresc vaccinarea. „Cred că acum ajungem în segmentul de populație ezitant.”, a menționat Valeriu Gheorghiță.

Autoritățile continuă să spună că singura șansă de a scăpa de virus, singura soluție pentru atingerea imunității de turmă este vaccinarea. Astfel, se ignoră argumentele multor specialiști în domeniu care arată contrariul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Profesorul Geert Vanden Bossche, expert în vaccinare, declara, în martie 2021:

„Nu pot să subliniez suficient cât de pasionat sunt față de folosirea vaccinurilor, dar nu pot accepta că folosim vaccinuri, care, în loc să încetinească pandemia de Covid-19, riscă acum să o agraveze în mod dramatic.”

În schimb, coordonatorul campaniei de vaccinare din România a avertizat că ar putea urma un „val 4”, dacă nu ne vaccinăm. Acesta a făcut și câteva precizări referitoare la imunitatea de grup a românilor.

„Avem peste un milion de persoane care au fost infectate și vindecate. Probabil că sunt de cel puțin două ori până la 5 ori mai multe cazuri în mod real care au trecut prin această infecție, fără simptome, probabil că imunitatea de grup în Romania este începând de la 30% până la pe la 45% și asta explică evoluția favorabilă din punct de vedere epidemiologic.

Dar, trebuie să înțelegem că virusul este încă circulant, virusul este în populație și dacă nu consolidăm acest răspuns favorabil prin vaccinare, riscăm (…) un val 4 care s-ar putea să fie destul de important.

În momentul de față, Covid-19 este o boală prevenibilă prin vaccinare. În momentul în care ai un vaccin (…), este păcat să nu beneficiem de vaccinare tocmai pentru a evita alte decese, alte drame, restricții și așa mai departe.”, a conchis Valeriu Gheorghiță, în cadrul emisiunii televizate de la Digi24. Întreaga declarație poate fi urmărită mai jos:

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate