luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATEUn europarlamentar olandez spune că Serbia va trebui convinsă cu bățul să...

Un europarlamentar olandez spune că Serbia va trebui convinsă cu bățul să accepte planul franco-german pentru Kosovo

Europarlamentarul olandez Thijs Reuten, se declară dezamăgit de faptul că președintele Serbiei, Aleksandar Vucici, a refuzat să semneze, deocamdată, planul pentru Kosovo propus de marile puteri, în frunte cu Germania și Franța.

Conform acestuia, tacticile „cu binișorul” au eșuat, iar acum Serbia trebuie convinsă „cu bățul”.

„Pe cât este de dezamăgitor, pe atât este de nesurprinzător. Refuzul rușinos al lui Vucici de a semna înțelegerea de normalizare cu Republica Kosovo, pe care l-a acceptat luni, sugerează clar că Serbia doar trage de timp. Din nou. Concesiile trebuie să înceteze. Morcovul nu a funcționat. Scoateți bățul”, a scris el.

Referința este la expresia anglofonă „Carrot or stick”, care ar fi echivalentă cu „binișorul sau cu forța”.

Reuten face referire la discuțiile de pe 28 februarie de la Bruxelles, dintre Serbia și Kosovo, mediate de UE. Președintele Vucici a declarat că nu semnează dacă asta înseamnă acceptarea Kosovo în rândul ONU.

În luna ianuarie, Vucici a primit un ultimatum din partea Marilor Puteri: fie acceptă planul franco-german pentru Kosovo, fie țara va fi blocată în drumul spre UE, iar investițiile occidentale vor fi retrase din Serbia.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Serbia, precum toți vecinii noștrii, Polonia de’asemenea, sînt state artificiale, făcături ale celor ce conduc lumea. Treaba cu slavii, fie ei de sud, este scorneală, nu există popoare slave independente de geți, daci sau cum ni s-a mai zis: goți, vlahi, sciți, sarmați…
    După înțelegerile de dinainte de intrarea României în primul război mondial și după cine locuia acele ținuturi, tot Banatul, pînă la Belgrad, trebuia să fie al României. Unde-s azi acei români/vlahi sau cum i-a numit guvernul Yugoslav și cel sîrb?
    Pentru statul Sîrb nu am nici o îngăduință pentru că în spatele fiecărui sîrb e un român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE