ACTUALITATESoluția găsită de autoritățile din Canada pentru ca elevii să nu poarte...

Soluția găsită de autoritățile din Canada pentru ca elevii să nu poarte mască la școală

Autoritățile din Canada au înţeles că în general copiii oricum se întâlnesc în afara şcolii, și întră în contact unii cu alții după program, aşa că au preferat ca la școală să le asigure niște„one tampon”, în care să nu fie atât de multe restricţii.

Aceste „zone tampon” merg pe conceptul de „bubble” (bulă), care delimitează o zonă în care restricțiile pentru elevi nu sunt atât de stricte, scrie Adevărul.

Ideea este simplă. Autoritățile au văzut clasa exact ca pe o familie. Aşa cum nici în casă nu sunt obligaţi să poarte mască, aşa nici în clasă.

Pe scurt, elevii dintr-o clasă nu au voie să interacţioneze cu colegii din alte clase. Chiar şi atunci când ies în pauze, curtea şcolii a fost astfel împărţită încât fiecărei clase să îi revină un colț anume.

Așadar, elevii nu poartă mască la şcoală, nici în clasă şi nici în curte, dar nu au voie să interacţioneze cu copii din altă „bulă”. În schimb, profesorii însă sunt obligaţi să poarte mască atunci când intră la oră. S-a luat această decizie, pentru că acelaşi profesor intră în aceeaşi zi în contact cu elevi din „bule” diferite.

Astfel de zone de tampon au fost gândite chiar şi pentru cantina şcolii. Sala de festivităţii a unităţii de învăţământ a fost transformată în sală de mese, tocmai pentru a exista spaţiu suficient pentru ca toţi elevii să poate mânca la prânz în condiţii de siguranţă.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...