joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEVIDEO USR-PLUS și PSD, fără rezerve în favoarea parteneriatului civil. Pro România...

VIDEO USR-PLUS și PSD, fără rezerve în favoarea parteneriatului civil. Pro România vrea, dar fără adopții de copii, PMP și PNL mai degrabă

USR-PLUS, prin vocea co-președintelui Dacian Cioloș, s-a declarat în favoarea legalizării parteneriatului civil, inclusiv între persoane de același sex, informează Digi 24.

Declarația lui Cioloș a fost făcută în cadrul unei dezbateri electorale de la postul mai sus amintit, liderul PLUS argumentând cu faptul că România și-ar fi luat deja angajamentul să legalizeze un astfel de aranjament.

„Parteneriat civil, așa cum prevăd deja angajamentele pe care România și le-a luat la nivel european. Știu că până și PSD-ul le-a susținut. Dacă până și PSD-ul susține un astfel de lucru… Sunt drepturi individuale, fiecare cetățean are dreptul să decidă ce și cum și cu cine trăiește, deci, din punctul acesta de vedere, cred că lucrurile sunt clare.

Moderator: Deci dvs, USR-PLUS sunteți pro.

Dacian Cioloș: Da, așa cum România s-a și angajat, de altfel, să o facă, aici nu e vorba de o părere persoanală acuma. România și-a luat angajamentul acesta, să susțină parteneriatul civil, deci lucrurile acestea sunt deja discutate, înainte de a ajunge USR-PLUS în Parlament sau la guvernare. Partidele care au negociat inclusiv aderarea României la Uniunea Europeană, au luat decizia asta deja”, a spus Cioloș.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

PSD, prin vocea dr. Alexandru Rafila, a declarat că dacă este o legislație „practic coordonată de la nivelul UE”, România trebuie să respecte acest lucru.

Pro România, prin vocea lui Victor Ponta, s-a declarat de acord, cu amendamentul că se opune adopției de copii de către cuplurile de același sex.

„ Și eu sunt sigur PRO, Pro România, dar sunt de părere ca și dl Barna Tanczos că fiecare face acasă ce vrea. Însă se impune o precizare: aș vota împotriva dreptului de a adopta pentru familiile formate din persoane de același sex. Cred foarte tare în adopție, cred că e un lucru extraordinar să nu mai avem copii fără părinți, dar mintea mea așa, de…așa am crescut, trebuie să fie mama și tata”, a spus Ponta.

UDMR, prin vocea lui Tanczos Barna, a declarat că este de acord cu parteneriatul civil, dar numai între un bărbat și o femeie.

„Este dreptul fiecărui bărbat, fiecărei femei să decidă cum vor să trăiască împreună. Dacă ei decid ca parteneriatul lor să nu fie o căsătorie, să fie un parteneriat civil, noi suntem pro- această soluție și se poate legifera cu ușurință în Parlamentul României”, a spus inițial Barna, după care, auzindu-l pe Ponta, a replicat: „ Așa am zis și eu, dacă un bărbat și o femeie decid să trăiască în parteneriat civil, este dreptul lor”.

Fără să fie explicit împotrivă, PNL-istul Robert Sighiartău a declarat că trebuie întărită familia, dând de înțeles că se referă la uniunea dintre un bărbat și o femeie.

„Depinde foarte mult ce înseamnă parteneriatul civil. Toate comunitățile s-au format în jurul familiilor și cred că politicile publice ale Uniunii Europene și inclusiv ale guvernelor trebuie să meargă înspre familie, înspre susținerea familiilor, înspre ajutorarea familiilor, astfel încât nivelul de trai din familii să crească. Democrațiile s-au format pe comunități, comunitățile au fost fondate în jurul familiilor și eu cred că acest lucru trebuie întărit. Familii puternice înseamnă țară puternică, înseamnă națiune puternică, înseamnă resursă umană puternică. Și cred că acest lucru trebuie întărit mai mult în aceste momente”, a spus Sighiartău.

Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat că formațiunea sa nu va vota o astfel de lege.

„Cred că trebuie să-i respectăm pe toți cetățenii, indiferent de etnie, naționalitate, convingeri. În ceea ce privește acest subiect, din punctul nostru de vedere, este nepotrivită o asemenea abordare acum. În cazul în care se va dezbate o asemenea lege, poziția noastră va fi în cel mai fericit caz de abținere, dacă nu împotrivă”, a concluzionat el.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE