ACTUALITATEUrsula von der Leyen: Polonia nu îndeplinește cerințele pentru a primi fonduri...

Ursula von der Leyen: Polonia nu îndeplinește cerințele pentru a primi fonduri europene pentru redresarea post-Covid

Comisia Europeană (CE) consideră că ultimele modificări aduse sistemului judiciar polonez sunt insuficiente pentru a permite acordarea fondurilor UE menite să stimuleze economia și să sprijine redresarea în urma pandemiei de Covid-19, transmite dpa, citat de Agerpres.

Noua lege privind sistemul disciplinar pentru judecători se află încă în analiză, a declarat vineri președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. „Dar pot spune deja că această nouă lege nu asigură că judecătorii pot pune la îndoială statutul altui judecător fără a risca proceduri disciplinare”, a adăugat ea. Acest lucru a trebuit să fie clarificat înainte ca prima tranșă să poată fi eliberată, a confirmat von der Leyen.

De luni de zile, CE blochează eliberarea a miliarde de euro pentru Polonia ca urmare a „deficiențelor din sistemul judiciar” polonez. În ultima perioadă, CE a convenit cu guvernul de la Varșovia asupra condițiilor pentru plata a până la 35 de miliarde de euro. Varșovia a presupus că dizolvarea unei camere de disciplină controversate pentru judecători nu ar contraveni acestor condiții.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Camera disciplinară a Curții Supreme, înființată în 2018, s-a aflat în centrul reformelor judiciare urmărite de guvernul conservator al partidului de guvernământ „Lege și Justiție” (PiS).

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate