duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATEUrsula von der Leyen: Polonia nu îndeplinește cerințele pentru a primi fonduri...

Ursula von der Leyen: Polonia nu îndeplinește cerințele pentru a primi fonduri europene pentru redresarea post-Covid

Comisia Europeană (CE) consideră că ultimele modificări aduse sistemului judiciar polonez sunt insuficiente pentru a permite acordarea fondurilor UE menite să stimuleze economia și să sprijine redresarea în urma pandemiei de Covid-19, transmite dpa, citat de Agerpres.

Noua lege privind sistemul disciplinar pentru judecători se află încă în analiză, a declarat vineri președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. „Dar pot spune deja că această nouă lege nu asigură că judecătorii pot pune la îndoială statutul altui judecător fără a risca proceduri disciplinare”, a adăugat ea. Acest lucru a trebuit să fie clarificat înainte ca prima tranșă să poată fi eliberată, a confirmat von der Leyen.

De luni de zile, CE blochează eliberarea a miliarde de euro pentru Polonia ca urmare a „deficiențelor din sistemul judiciar” polonez. În ultima perioadă, CE a convenit cu guvernul de la Varșovia asupra condițiilor pentru plata a până la 35 de miliarde de euro. Varșovia a presupus că dizolvarea unei camere de disciplină controversate pentru judecători nu ar contraveni acestor condiții.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Camera disciplinară a Curții Supreme, înființată în 2018, s-a aflat în centrul reformelor judiciare urmărite de guvernul conservator al partidului de guvernământ „Lege și Justiție” (PiS).

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate