ACTUALITATEUrsula von der Leyen: Polonia nu îndeplinește cerințele pentru a primi fonduri...

Ursula von der Leyen: Polonia nu îndeplinește cerințele pentru a primi fonduri europene pentru redresarea post-Covid

Comisia Europeană (CE) consideră că ultimele modificări aduse sistemului judiciar polonez sunt insuficiente pentru a permite acordarea fondurilor UE menite să stimuleze economia și să sprijine redresarea în urma pandemiei de Covid-19, transmite dpa, citat de Agerpres.

Noua lege privind sistemul disciplinar pentru judecători se află încă în analiză, a declarat vineri președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. „Dar pot spune deja că această nouă lege nu asigură că judecătorii pot pune la îndoială statutul altui judecător fără a risca proceduri disciplinare”, a adăugat ea. Acest lucru a trebuit să fie clarificat înainte ca prima tranșă să poată fi eliberată, a confirmat von der Leyen.

De luni de zile, CE blochează eliberarea a miliarde de euro pentru Polonia ca urmare a „deficiențelor din sistemul judiciar” polonez. În ultima perioadă, CE a convenit cu guvernul de la Varșovia asupra condițiilor pentru plata a până la 35 de miliarde de euro. Varșovia a presupus că dizolvarea unei camere de disciplină controversate pentru judecători nu ar contraveni acestor condiții.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Camera disciplinară a Curții Supreme, înființată în 2018, s-a aflat în centrul reformelor judiciare urmărite de guvernul conservator al partidului de guvernământ „Lege și Justiție” (PiS).

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate