ACTUALITATEFlorin Piersic, onorat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților cu Ordinul Mușatinii

Florin Piersic, onorat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților cu Ordinul Mușatinii

Marele actor Florin Piersic a fost distins cu Ordinul „Mușatinii”, al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, informează agenția Basilica.

Distincția i-a fost acordată „în semn de înaltă preţuire pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute, pentru devotamentul, dragostea, înţelegerea şi talentul care a dat dovadă în promovarea artei cinematografice, a valorilor istoriei naţionale, dar și a frumoaselor plaiuri bucovinene”, precizează comunicatul Arhiepiscopiei.

Conform acestui document, Florin Piersic „este strâns legat de Bucovina din două motive: locul de obârşie al părinţilor săi şi cariera sa cinematografică – peste 55 de filme, din care multe cu tematică istorică, au fost turnate în această zonă. Să amintim doar Neamul Şoimăreştilor ori Fraţii Jderi şi este suficient să înţelegem cât de mult îndrăgește această zonă şi istoria ei”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Şi acum, după atâtea decenii de la turnarea filmelor istorice, se întoarce cu emoţie la Dragomirna, la Putna Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, la Cetatea de Scaun a Sucevei şi îşi aduce aminte cu drag de frumoasele clipe de înregistrări, apreciind în mod special dragostea bucovinenilor cu care întotdeauna a fost întâmpinat. Este un om care întotdeauna a ştiut să transmită modul lui aparte de a fi creştin, de a fi apropiat de Biserică. Nu începea o înregistrare sau vreun spectacol fără să se însemneze cu semnul Sfintei Cruci, ştiind că va avea ajutorul în ceea ce va face doar de la Bunul Dumnezeu.

Cu puțină vreme în urmă, într-un interviu, spunea că a devenit Florin Piersic datorită dragostei sale pentru oameni şi respectului pentru profesia aleasă.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Florin Piersic este unul dintre cei mai iubiți actori români din toate timpurile, atât pentru talentul incontestabil, cât şi pentru sufletul său deschis, cu care păşeşte de fiecare dată în faţa publicului, transmiţând prin stilul său inconfundabil propriile experienţe de viaţă nelipsite de tâlc şi umor. Este un adevărat român cu care ne mândrim.

Ceea ce este fascinant la Florin Piersic este emoţia pe care o transmite în jur, fiind un adevărat monument viu; pune „stăpânire” pe cei din jurul său atunci când începe să vorbească. Vorbeşte mult pentru că are ce spune. Este deschis, zâmbitor, cald și emoţionează prin cuvintele bine alese pentru publicul prezent.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În semn de înaltă preţuire pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute, pentru devotamentul, dragostea, înţelegerea şi talentul care a dat dovadă în promovarea artei cinematografice, a valorilor istoriei naţionale, dar și a frumoaselor plaiuri bucovinene, de care se simte atât de legat, astăzi, 27 august, a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Ordinul eparhial „Mușatinii” al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților”, sună mesajul eparhiei bucovinene.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...