marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Mircea Badea se opune legalizării căsătoriilor LGBT, susținând că în...

VIDEO | Mircea Badea se opune legalizării căsătoriilor LGBT, susținând că în spatele acestui deziderat este doar „propagandă” pentru a atrage „noi adepți”

Cunoscutul realizator TV Mircea Badea afirmă că în spatele ideii de legalizare a căsătoriilor între persoane de același sex se află „propaganda” și „prozelitismul” de a atrage „noi adepți”.

Badea spune că este tolerant cu persoanele de toate felurile, dar nu suportă propaganda și prozelitismul.

Declarațiile sale vin după ce CEDO a sancționat România pentru că nu recunoaște legal parteneriatele între persoanele de același sex.

Citești și ajuți! Cumpără cartea Epitropul, de Anthony Trollope  și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Eu nu am intoleranță deloc, nicio străbatere cu privire la LGBTQ+. Am intrat în interacțiune socială de multe ori pe planeta Pământ cu persoane care erau din această comunitate. N-am nicio fobie, interacționăm perfect, cordial și amuzant, râdem, glumim. Deci zero intoleranță.

Ceea ce însă eu de-aia m-am dus și am votat la referendum – nu că am avut mari iluzii… Mie nu-mi place prozelitismul, propaganda. Adică toleranța, acceptabilitatea sunt absolut firești, conviețuirea bonomă, dar reclama nu – adică ‘ce cool e așa!’. Prozelitismul nu e în regulă, asta nu-mi place! Dacă am o intoleranță, am la prozelitism și propagandă, nu la ce face fiecare între pereții dependințelor. Sunt cel mai deschis om de pe planeta Pământ din punctul de vedere al acceptabilității. Prozelitismul și propaganda, nu!”, a comentat Mircea Badea, la Antena 3.

Realizatorul și-a amintit de campania împotriva Referendumului pentru Familie în care mai multe vedete au vorbit despre faptul că „iubirea nu se votează”.

„Țin minte că au fost în România, în perioada referendumului, artiste, vedete (…) era o campanie cu – ‘nu vă duceți la referendum!’, invalidat în lipsă de participare, pentru că ‘iubirea nu se votează!’. Dar nu era vorba despre iubire!

Aici, cetățenii, cele 21 de familii ‘non-tradiționale’ care au dat în judecată statul român la CEDO, nu au dat în judecată spunând că nu au voie să se iubească. Familia e un construct în primul rând instituțional, formal. Ține de o anumită arhitectură social legiferată, nu are legătură cu iubirea! Nu a zis nimeni ‘nu aveți voie să vă iubiți dacă sunteți de același sex!’. Dar iubiți-vă, băi nene! Cine vă ține? Nimeni, evident! Familia e un construct social, cu o anumită noimă. Altfel, iubirea… În toate familiile e iubire? Absolut, nu. În foarte multe familii nu e niciun pic de iubire. Nu poate fi iubire în afara familiei? O, da! Cum să nu? De când toți toatele și tonții – că nu mai contează genul acum au luat coolăreală de la Hollywood și au fantasme de LA aici, pe Giurgiului și au spus că ‘iubirea nu se votează!’ și păreau că sunt atât de deștepți spunând prostia asta! Deși era o treabă instituțională care nu are nicio treabă cu iubirea… Uneori, prea multă prostie îmi provoacă scârbă”, a mai transmis jurnalistul.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. “Toleranța nu este o valoare în sine. Din punct de vedere creștin toleranța este o slăbiciune pentru că te pune în situația de a nu pune capăt răului și de a-l păstra lângă tine sub forme mai mult sau mai puțin benigne. Din punct de vedere creștin lucrurile stau altfel. Fermitatea în fața răului e recomandată. Nu în fața persoanei, repet, persoana niciodată nu e discreditată în creștinism, oricât de păcătoasă ar fi ea, dar răul pe care îl propagă în spațiul public, și nu numai, trebuie stopat. Așadar toleranța nu este o valoare” Vasile Banescu, purtator de cuvant al Patriarhiei Române

  2. Toleranța (pe care o invocă ei) este virtutea oamenilor fără principii.

    Toleranța nu înseamnă ignoranță.
    Toleranța nu înseamnă indiferență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE